Les llàgrimes de Kevin Spacey

2 min
Kevin Spacey durant l'entrevista que li va fer Piers Morgan.

Aquesta setmana, el presentador Piers Morgan va entrevistar l’actor Kevin Spacey en el seu programa de la televisió digital Uncensored. La conversa, de més d’una hora i mitja de durada, es pot recuperar fàcilment a través de YouTube. Spacey ha estat declarat no culpable de les deu acusacions d’abusos per les quals ha estat jutjat fins ara. Malgrat tot, encara té una causa pendent de judici i, sobre ell, pesen encara una vintena més d’acusacions que no s’han denunciat. De fet, Spacey no ha negat que aquestes situacions d’abús es produïssin. En la mateixa conversa amb Morgan va admetre ser “too handsy”, és a dir, ser massa donat a tocar, portant-ho al terreny de l’afecte, però en cap cas amb la pretensió d’abusar de l’altre. Es va justificar admetent que havia tocat sexualment altres homes, però sense ser conscient que en realitat no ho desitjaven. Spacey va excusar-se dient que havia fet carícies, que havia volgut ser gentil, i fins i tot va lamentar que les altres persones no haguessin sigut més explícites a l’hora de donar-li a entendre que no desitjaven ser tocades i que s’aturés. 

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El periodista britànic va abordar la conversa amb Spacey gairebé com si fos una sessió de teràpia psicològica, indagant en el passat familiar de l’actor per explicar que el seu patiment emocional l’havia portat a tenir dificultats per relacionar-se correctament amb altres persones. Morgan li va recordar el documental de Channel 4 (que s’ha estrenat fa poc a Max) on deu persones més l’acusen d’abusos. Kevin Spacey va carregar contra algunes de les seves víctimes. De l’actor secundari de House of Cards va mostrar-ne una foto nu assegurant que aquella imatge li havia enviat ell, anys després. També va acusar un altre dels entrevistats d’intentar mantenir el contacte a través de correu electrònic. Va insinuar que tots dos havien fet aquestes acusacions a canvi de diners.

Piers Morgan va acabar compadint-se d’ell: “No em puc imaginar fins a quin punt has quedat traumatitzat per tot plegat”. Spacey va plorar i va revelar que ha perdut la casa i tots els estalvis. I el presentador va dictar un veredicte final, declarant-lo una víctima innocent d’un malson. 

Aquesta era la tercera entrevista que concedia Spacey des que va ser declarat no culpable dels càrrecs el 2023. La primera la va fer amb l’agitador mediàtic Tucker Carlson, conegut pels seus vincles amb l’extrema dreta. El segon va ser el provocador Chris Cuomo, periodista amb aires de telepredicador que va ser acomiadat de la CNN després que es demostrés que va ajudar el seu germà, el governador Andrew Cuomo, a fer gestions per defensar-se de les acusacions d’assetjament sexual, contradient la promesa que va fer a l’audiència de mantenir-se’n al marge per ètica professional. El tercer ha sigut Piers Morgan, que també va entrevistar en primícia Luis Rubiales. Morgan, de tarannà conservador, és conegut per la seva manca d’escrúpols, el seu masclisme, la seva retòrica agressiva i la seva fatxenderia, buscant sempre el vessant més provocador de la història. És simptomàtica l’elecció dels periodistes que ha fet Kevin Spacey a l’hora de donar la seva versió. 

Mònica Planas Callol és periodista i crítica de televisió
stats