Televisió

L'estiu del 3Cat i TV3 viurà una allau de concursos

Núria Marín, Eva Soriano i Gerard Romero són alguns dels presentadors que encapçalen els nous projectes

3 min
Núria Marín a 'Tens un minut'

BarcelonaLa programació de TV3 i del 3Cat d'aquest estiu estarà marcada per una allau de concursos, una mostra més de l'aposta per l'entreteniment per part de la televisió pública. Els nous formats permeten incorporar noves cares al planter de presentadors de la cadena i la plataforma, com ara l'streamer Gerard Romero i la humorista Eva Soriano.

'On és la pasta?'

10.000 euros amagats a casa

Romero amb un grup de concursants

El primer nou format que estrenarà el 3Cat aquest estiu és el concurs que comanda el periodista i streamer Gerard Romero, On és la pasta? El nou format, que estarà disponible en exclusiva a la plataforma a partir del 12 de juny, és un joc en què un grup de persones que conviuen sota el mateix sostre han de treballar en equip per trobar en 30 minuts 10.000 euros que estan amagats i repartits a casa seva. Una criminòloga, un artista i un geni de l'enginy són els encarregats de decidir els amagatalls on es dipositen els diners.

A banda dels diners, a la casa també hi ha amagats dos caganers. Si els concursants els troben tindran la possibilitat de rebre ajudes per localitzar més diners.

'Cuina com puguis'

Els famosos demostren les seves habilitats als fogons


Marta Torné i Miki Núñez, dos dels concursants

Un dels grans actius de TV3, Marc Ribas, suma un nou projecte. El cuiner i presentador es posa al capdavant d'un concurs de cuina que s'estrena el 27 de juny al 3Cat i en el qual famosos de la casa hauran de demostrar la seva perícia als fogons. Personatges com Joel Díaz, Miki Núñez i Marta Torné, que ja va ser concursant de MasterChef Celebrity, s'enfrontaran en duels eliminatoris per saber qui improvisa millor a la cuina. A cada programa els esperen dos reptes gastronòmics sorpresa i hauran de posar en joc la seva creativitat, la seva tècnica culinària i l'execució per superar el seu contrincant.

A banda de Marc Ribas, el jurat del concurs el formen el cuiner Ivan Surinder, referent de la nova cuina índia a Catalunya, i la cuinera i pastissera Sofia Janer, que es va donar a conèixer a la sisena edició de MasterChef.

Ribas combinarà Cuina com puguis amb la nova temporada de Joc de cartes d'estiu, que s'estrena el 31 de juliol i que es podrà veure simultàniament per TV3 i el 3Cat.

'Tens un minut'

Quant saben els catalans de llengua i cultura?


Un moment del concurs

Amb la col·laboració a l'Està passant i el dating Love cost, Núria Marín ja s'ha convertit en una cara habitual de la televisió pública. L'1 de juliol la lleidatana estrena a TV3 un concurs en què viatjarà per tot Catalunya buscant persones disposades a respondre el màxim de preguntes sobre llengua i cultura catalanes en un minut. Per cada resposta correcta que donin en el marge d'un minut sumaran diners al marcador. El concurs s'emetrà de dilluns a divendres abans del Telenotícies vespre.

'Atrapats amb Eva Soriano'

Un 'scape room' amb famosos

Eva Soriano

La humorista de Reus debuta a la televisió pública catalana amb un joc d'escapada protagonitzat per famosos que es podrà veure al 3Cat (encara no té data d'estrena fixada). En cada un dels sis capítols, 10 famosos hauran de trobar la manera de sortir de la sala on els ha tancat Soriano. Entre els participants d'aquesta primera edició hi ha la cantant i actriu Elena Gadel, la periodista Laura Fa, l'actor Roger Coma i el cuiner Arnau París, entre d'altres.

Propostes de ficció

Una amistat madura i una història que desafia el patriarcat


Lluís Villanueva i Abel Folk

Per a aquest estiu la televisió pública té a la cartera dues sèries. La primera, Vintage, s'estrena el 8 de juliol a TV3 i és protagonitzada per Lluís Villanueva i Abel Folk, que interpreten dos amics a tocar de la seixantena. El Paco, director comercial d'uns coneguts cellers de caves i vins, galant, seductor i calavera, i el Genís, un psicòleg new age que ha publicat algun llibre d'autoajuda amb certa repercussió. Una dramèdia que sembla estar en la línia d'èxits com El método Kominsky.

L'altra proposta és la sèrie pakistanesa Churails, que estarà disponible al 3Cat a partir del 21 de juny. Aquesta ficció, que ha aixecat polseguera entre les parts més conservadores de la societat pakistanesa, segueix quatre dones que s'uneixen per plantar cara al patriarcat muntant una agència de detectius clandestina per investigar marits infidels i ajudar dones maltractades sense recursos.

Docusèrie de 'Nits sense ficció'

La història de Megamix

Fotograma de la docusèrie

El 25 de juny Nits sense ficció estrena a TV3 i a 3Cat una docusèrie de tres episodis sobre el fenomen de Megamix, l'imperi discogràfic de música de ball nascut a Barcelona.

stats