Audiències

La final de l'Eurocopa també va arrasar a Catalunya: un 76,4% de 'share' i 2,1 milions d'espectadors

A l'estat espanyol l'audiència va ser del 78,7% de quota de pantalla

2 min
Els catalans Marc Cucurella i Dani Olmo estan fent una gran Eurocopa amb la selecció espanyola.

BarcelonaLa final de l'Eurocopa, en la qual Espanya es va proclamar campiona, també va arrasar a Catalunya. Segons les dades de Barlovento, el matx va registrar una quota de pantalla del 76,4%, una dada no gaire inferior a la que va aconseguir al conjunt de l'Estat, que va ser del 78,7% de share. Pel que fa al nombre d'espectadors, 2,1 milions van seguir el partit (al conjunt de l'Estat es va arribar als 13,5 milions d'espectadors). La competició ha suposat una gran empenta per a les audiències de La 1, que aconsegueix ocupar 24 llocs del rànquing de les 25 emissions més vistes des del setembre fins ara.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Barlovento també ha desglossat quin ha estat el seguiment dels partits de la selecció espanyola per comunitats autònomes. On menys ha interessat el periple espanyol fins a la final ha estat al País Basc, on la quota de pantalla dels matxs del conjunt espanyol és del 55,5%. Pel que fa als llocs on més s'ha seguit el pas espanyol per l'Eurocopa, són Madrid i Múrcia, on la mitjana és de 67,9%.

Espanya, a l'Eurocopa, sí que interessa a Catalunya

Les dades de l'Eurocopa recopilades per Barlovento demostren que hi ha hagut una part de Catalunya que ha estat molt pendent del pas d'Espanya per la competició de futbol. Catalunya queda una mica per sobre del País Basc: és la tercera per la cua amb un 58,2% de quota de pantalla. Si es compara amb l'anterior edició de l'Eurocopa, ajornada fins al 2021 a causa de la pandèmia, hi ha hagut un creixement d'audiència. Llavors Catalunya va ser la comunitat on menys es van veure els partits de la selecció, que van registrar una quota mitjana del 49,9% (la mitjana de tot l'Estat va ser del 58,6%).

Si s'analitza partit a partit, les audiències a Catalunya són una mica més baixes que al conjunt de l'Estat, però la diferència no és abismal i la progressió és a l'alça. La semifinal contra França, per exemple, va obtenir una quota de pantalla del 66,9%. A Espanya, el share va ser del 71,7%. Malgrat que la diferència és de quatre punts, l'audiència de Catalunya continua sent molt destacable. Amb el partit contra Alemanya els resultats són similars: a Catalunya el partit va registrar un 64,2% (una mica més d'un milió d'espectadors) i la pròrroga un 67% (1,2 milions d'espectadors). Al conjunt de l'Estat va tenir un 67,9% (8,2 milions d'espectadors), mentre que la pròrroga va fer un 71,8%.

En conjunt, aquesta Eurocopa ha estat històrica pel que fa a les audiències, ja que se situa com l'edició amb la quota de pantalla més alta per als partits de la selecció espanyola des del 2012. En aquella ocasió, en què la competició es va retransmetre per Telecinco, els partits de la selecció –un total de sis– van obtenir una quota mitjana de 73,2%. Enguany, amb set partits, la dada ha estat del 63,3%. Si es miren tots els enfrontaments de l'Eurocopa 2024 retransmesos a través de La 1, la mitjana d'audiència és d'un 35,2% de quota de pantalla i 3,7 milions d'espectadors. Els partits que es van poder veure per La 2 arriben al 6% de quota i 596.000 espectadors, unes xifres per sobre de la mitjana global de la cadena, que al juny va ser del 2,8%.

stats