Televisió

Broncano aterra a La 1 i es defensa de les crítiques pel seu suposat sou alt

El nou espai es dirà 'La revuelta' i prendrà 20 minuts a l'informatiu del vespre

3 min
L'equip del nou programa de Broncano a RTVE

BarcelonaEl seu fitxatge ha estat un dels més polèmics i complicats de RTVE. Després de la pluja de crítiques i del daltabaix que va generar a la cúpula de la corporació pública –que va provocar la destitució del director de continguts, José Pablo López, i de la presidenta interina, Elena Sánchez–, David Broncano debuta aquest dilluns a La 1 amb La revuelta, nova versió de La resistencia que feia a Movistar+ des del 2018.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Convertit en un dels grans comunicadors de l'estat espanyol gràcies a aquell format, la televisió pública confia en ell per plantar cara a Pablo Motos i El hormiguero. La missió no és gens senzilla –el programa fa anys que és el rei de la franja– i l'humorista tindrà la pressió de l'escrutini constant d'aquells que veuen en el seu fitxatge un malbaratament dels diners públics.

Conscient de la vigilància a la qual estarà sotmès a partir d'ara, el comunicador va aprofitar la presentació del programa al festival de televisió de Vitòria per defensar-se dels atacs dels últims mesos. "En realitat estic molt tranquil amb el que ha passat els últims mesos, no m'emporto disgustos, però el nivell de recaragolament amb què s'han dit certes coses, i d'altres que s'han publicat que eren falses… Hi ha hagut estupefacció amb el nivell d'utilització política, és a dir, el programa s'ha utilitzat i s'ha convertit injustament en un assumpte d'estat per interessos particulars i mediàtics, i això no m'ha fet gràcia", reconeixia. L'humorista va recordar que quan la seva contractació va arribar al Congrés dels Diputats es van dir coses falses com que el seu programa trauria diners destinats a malalts d'ELA o a material per a la Guàrdia Civil.

Sobre el seu suposat sou astronòmic, Broncano també va voler ser molt clar. "Els diners que han sortit publicats no són el meu sou, sinó el pressupost del programa, que no és per a mi, sinó a repartir entre tots els treballadors, així que ningú pot saber el que guanyo ni el que tinc", va detallar. La xifra que va sortir publicada quan es va anunciar el seu fitxatge era de 14 milions d'euros per temporada per a un contracte de dos anys que, amb la segona temporada, es podria cancel·lar o renegociar si en els primers sis mesos no s'assoleix una quota de pantalla del 7,5%.

Com serà el programa

Segons ha detallat TVE, per tal de competir tant amb El hormiguero com amb el Babylon Show de Carlos Latre, dos programes de les 22.00 hores, La revuelta arrencarà a les 21.40 hores, un horari que suposa retallar vint minuts del Telediario 2 de La 1. S'emetrà de dilluns a dijous i es farà des del mateix teatre des d'on ja es feia La resistencia, el Teatro Príncipe de la Gran Vía de Madrid.

Malgrat que l'horari ha estat dissenyat per treure una mica d'avantatge a Pablo Motos, Broncano assegura que les audiències no són la seva màxima preocupació. "Més que els resultats, el que m'ha preocupat sempre és que el programa funcioni, i amb això estic tranquil perquè sé que anirà bé. Una altra cosa és que El hormiguero faci un 75% de share i nosaltres un 1%. Llavors sí que tindria por", diu.

Des de RTVE també volen treure ferro a la pressió de les audiències i asseguren que en el cas de La revuelta tindran en compte altres elements més enllà dels números tradicionals, com ara el seguiment a través de RTVE Play o la resposta als vídeos fragmentats que es penjaran a les xarxes socials. De fet, cal recordar que el programa anterior de Broncano, que veia sobretot públic jove, va aconseguir l'èxit gràcies al consum digital i a través de xarxes.

Pel que fa al to, l'esperit de La resistencia es mantindrà, tot i que els responsables asseguren que tindran en compte que ara emeten en una franja horària semiprotegida. Fins ara, a les entrevistes que feia Broncano hi havia dues preguntes que no fallaven: quants diners tens al banc i quantes vegades has tingut relacions sexuals l’últim mes. Caldrà veure si amb el nou horari l'humorista seguirà interrogant els convidats sobre la seva vida sexual. "El programa serà força semblant al que era abans. És un programa de comèdia molt guai, que funciona i que ha anat millorant amb els anys", argumenta el comunicador.

Així doncs, La revuelta també comptarà amb les irreverents entrevistes de Broncano a personatges coneguts, com ara esportistes, científics o músics, però el protagonista de la conversa també podrà ser algun membre del públic. Com en el cas de La resistencia, l'humorista estarà acompanyat de Jorge Ponce, Ricardo Castella i Grison. A aquest equip principal s'hi suma una llarga llista de col·laboradors, entre els quals Lala Chus, Valeria Ros, Yunez Chaib, Pablo Ibarburu, Pantomima Full o Ernesto Sevilla. També passaran pel teatre vells amics de Broncano com Antonio Resines o Dani Rovira. La revuelta és una producció conjunta entre RTVE, El Terrat i Encofrados Encofrasa, la productora que comparteixen Broncano, Jorge Ponce i Ricardo Castella.

stats