Albert Om presentarà 'La Marató de TV3' d'aquest any
L'edició d'aquest any estarà dedicada a les malalties respiratòries
BarcelonaEl periodista Albert Om serà l'encarregat de conduir en solitari La Marató de TV3 d'aquest any, que estarà dedicada a les malalties respiratòries i que se celebrarà el 15 de desembre. Serà la segona vegada que el comunicador es posarà al capdavant de la cita solidària de la televisió pública. El primer cop que ho va fer va ser el 2010, quan l'edició es va centrar en les lesions medul·lars i cerebrals adquirides.
Amb la tria d'Om com a presentador únic, TV3 torna al format clàssic de La Marató, després d'uns anys en què el programa repartia les tasques de conducció entre diversos comunicadors. El que sí que es manté és la duració del programa, de més de 15 hores de directe, i les múltiples seus repartides pel territori. Diverses cares conegudes es connectaran des d'aquestes seus amb el plató principal de TV3.
Albert Om, que actualment col·labora amb l'ARA amb les entrevistes de la secció L'última, ha estat vinculat a TV3 en diverses etapes. El seu darrer projecte a la televisió pública ha estat el programa Una altra història, però ha estat al capdavant de programes icònics de la cadena com ara El club, El convidat o Malalts de tele.
La Marató d'aquest any serà la 33a edició del programa solidari i serà la segona que estarà dedicada a les malalties respiratòries, unes patologies que ja es van tractar el 2003. Des de TV3 recorden que factors ambientals, com la contaminació, i socials i l'increment de l'esperança de vida fan que les afectacions respiratòries –les que incideixen en els pulmons, les vies aèries i el conjunt d'òrgans i teixits necessaris per a la respiració– tinguin cada cop més impacte en la població catalana.
Segons les dades del departament de Salut, a Catalunya les malalties respiratòries tenen una prevalença de dos milions de persones. Són, de fet, una de les causes més importants de pèrdua de qualitat de vida i la tercera causa de mort al país. Representen el 10% dels ingressos hospitalaris, el 6% dels motius de consulta als centres d’atenció primària i el 25% de les visites pediàtriques.