Mèdia 24/10/2013

'Tu cara me suena' torna amb Los Chunguitos com a reclam

Telecinco descarta competir-hi amb 'La Voz' i aposta per Jorge Javier Vázquez

Albert Castellví Roca
3 min

Barcelona."Santiago Segura va dir que no pensava afaitar-se la barba perquè al cap de tres gales ens enviarien a casa". El director de Gestmusic, Tinet Rubira, recorda els molts dubtes que generava, fa dos anys, el debut a Antena 3 de Tu cara me suena , però ho fa amb la satisfacció d'haver comprovat que els mals pronòstics -no només de Segura, que va acabar participant tant en la primera com en la segona temporada, sinó també de membres del jurat com Mónica Naranjo- han quedat molt lluny de complir-se. El concurs en què personatges famosos imiten i es disfressen de cantants coneguts per interpretar els seus temes estrena avui (22.30 h) la tercera edició a Antena 3 convertit en un èxit internacional i en "el format espanyol més venut de la història", segons destaca la cadena.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

I si el concurs funciona, val més no tocar-lo gaire. Així doncs, Manel Fuentes tornarà a fer de mestre de cerimònies perquè és "el millor presentador que aquest programa podria tenir", segons la directora de l'àrea d'entreteniment d'Atresmedia, Carmen Ferreiro. Pel que fa al jurat, només hi haurà un relleu obligat: Carolina Cerezuela, embarassada, ha cedit el seu lloc a Marta Sánchez, que valorarà les actuacions dels participants juntament amb Àngel Llàcer, Mónica Naranjo i Carlos Latre, a qui la conducció d' Uno de los nuestros a La 1 no li impedirà seguir treballant també a Antena 3.

On sí que hi ha novetats, lògicament, és a la llista de concursants, formada pels cantants Edurne -exconcursant d' Operación Triunfo -, Melody -la nena que cantava El baile del gorila i que ja té 23 anys-, Ángela Carrasco, José Manuel Soto i Xuso Jones -un jove ídol de masses entre el públic adolescent-, els actors Llum Barrera i Santi Rodríguez -que, com es veurà avui, s'ha afaitat el bigoti que portava des de fa 30 anys per poder posar-se en la pell de qualsevol cantant- i el presentador i humorista Florentino Fernández.

A ells s'hi afegiran dos concursants més però que competiran com un de sol: Los Chunguitos. Com va explicar Rubira, els germans extremenys es convertiran cada setmana en un duet diferent, de manera que s'ampliarà el ventall d'artistes que seran imitats al programa. De fet, Los Chunguitos sembla que estan cridats a convertir-se en el gran reclam d'aquesta temporada, i no tant per les seves interpretacions com pels tocs d'humor que -voluntàriament o no- hi aportaran. "Amb Los Chunguitos hi haurà un abans i un després a la televisió", va advertir ahir Fuentes, que va fer broma amb la possibilitat de subtitular-los perquè el que diuen sigui comprensible per als espectadors.

Com en les edicions anteriors, els cantants són majoria entre els concursants, però Rubira insisteix que això no és sempre un avantatge, ja que el programa els obliga a tocar registres que habitualment els queden molt lluny. A més, diu, no només se'ls valora per la veu sinó també per les dots d'imitadors. Tot i així, tant la guanyadora de la primera edició, Angy, com la de la segona, Roko, venien del món de la música.

No lluitarà contra 'La Voz'

Quan es va saber que Tu cara me suena s'estrenaria avui es va especular amb la possibilitat que Telecinco doblés les gales de La Voz per emetre'n també en dijous i enfrontar així els dos concursos musicals. Finalment, però, el canal de Mediaset ha descartat aquesta opció i ha mogut dels dimecres als dijous el programa Hay una cosa que te quiero decir , que presenta Jorge Javier Vázquez. Tots dos espais competiran a partir d'avui contra Águila roja , ja que La 1 va decidir prolongar-ne l'emissió cinc setmanes més.

En tot cas, Tu cara me suena no serà, ni de bon tros, un rival dèbil: la segona temporada no va perdre el lideratge en cap moment i va tenir una mitjana de 3.362.000 espectadors, amb un màxim de 4 milions i un 26,1% de share per a la final.

stats