El TSJC anul·la l'assignació de 22 freqüències a COM Ràdio que eren originàriament del sector privat
La Generalitat va atorgar l'any 2007 freqüències d'operadors privats a la COM i l'Associació Catalana de Ràdio va recórrer en contra
BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat una resolució de la Generalitat de l'any 2006 per la qual es van atorgar a COM Ràdio fins a 22 freqüències que corresponien a operadors privats. L'Associació Catalana de Ràdio (ACR) va presentar un recurs contenciós-administratiu per demanar l'anul·lació de la resolució "per ser contrària a l'ordenament jurídic" i va reclamar "deixar sense efecte les freqüències assignades" per tal que siguin retornades al sector privat. El jutge considera que la resolució no s'ajusta a la legalitat i va contra els principis del pluralisme informatiu i la lliure concurrència.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya estableix que "si del limitat espai radioelèctric assignat a la radiodifusió privada se'n substreuen 22 freqüències, sense cap justificació, és evident que es perjudica greument el pluralisme i la pròpia activitat privada radiodifusora". En aquest sentit, la sentència conclou que "no es justifica de cap manera que les invocades necessitats de radiodifusió pública (...) hagin de complir-se, precisament, a costa de la porció de l'espai radioelèctric destinat a les emissores particulars (...) sobre una posició ja minoritària de les emissores privades, que restringeix i per descomptat és contrària als principis de pluralisme informatiu i la lliure concurrència".
L'ACR, de la seva banda, remarca que un 75 % de les freqüències de Catalunya és utilitzada pel sector públic, mentre que el privat n'utilitza el 25 %. A la resta de l'Estat, la proporció és del 52 % de freqüències per als operadors públics i el 48 % de freqüències per al sector privat. L'ACR va comparèixer al Parlament el juliol passat per demanar unes condicions que permetin garantir la pluralitat en el sector privat.