Mitjans públics

Els treballadors de la Corporació porten la direcció al Síndic de Greuges: "S'està inflant l'organigrama"

Denuncien que s'ha fitxat una trentena de càrrecs de manera expeditiva

Instal·lacions de TV3, a Sant Joan Despí
2 min

BarcelonaPrimer gran conflicte laboral entre l'actual cúpula de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la plantilla. Els comitès d'empresa de Catalunya Ràdio i TV3 han decidit acudir al Síndic de Greuges per denunciar el que consideren una estructura inflada de càrrecs de confiança, seleccionats a més de manera discutible. En un comunicat, els representants dels treballadors expliquen que abans d'activar aquest recurs han insistit "durant mesos" a la GAIP (Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública) i que "tot i obtenir resolucions favorables, la direcció continua burlant les indicacions i ordres d'aquests estaments".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En concret, els comitès denuncien "que s'està inflant l'organigrama de forma artificial per incloure, en alguns casos, col·laboradors de les anteriors empreses dels nous directius". I assenyala diverses àrees on s'han produït aquestes contractacions: Mitjans Digitals, Comercial, Comunicació, Recursos Humans i Planificació. Segons els seus càlculs, "en els dos últims anys s'han incorporat amb contractes fixos uns 30 càrrecs fitxats externament mitjançant processos decidits per la direcció en els quals no hi ha més exigència que un currículum acreditat i passar dues entrevistes valoratives".

Mentrestant, per a categories laborals inferiors, el procés de contractació segueix un procés d'oposició més enrevessat. "Aquests concursos ad hoc per als comandaments contrasten amb els que ha de passar la gent de conveni per formar part de llistes d'espera per a contractes fixos, per a contractació temporal o per a la promoció interna", es lamenten des dels comitès. "Poden durar mesos i anys, amb proves exigents de coneixements professionals".

Fonts de la direcció de la Corporació manifesten sorpresa per aquesta gestió amb la Sindicatura, ja que consideren precisament que els processos són ara més transparents que mai. En concret, asseguren que s'ha informat els comitès abans de proveir qualsevol plaça i que han tornat a informar-ne un cop s'ha pres la decisió de cada candidat, prèvia a la seva incorporació. La informació, segons detallen, es penja sempre al portal intern. I raonen que la majoria d'aquestes noves incorporacions provenen del mercat laboral extern perquè corresponien a perfils no existents a la casa, ja que són places que formen part del pla estratègic empès pel consell de govern de la CCMA amb l'ànim de modernitzar l'ens. Aquestes fonts fan notar, també, que no s'està incrementant el nombre de treballadors perquè les places o bé ja existien o es creen a partir de la jubilació de personal. I que, com que els nouvinguts arriben sense complements o triennis, l'operació té al final un impacte positiu sobre la massa salarial.

stats