Arriba 'The white lotus' a la HBO: ¿la sèrie 'tapada' de l'estiu?

Mike White firma una sàtira social ambientada en un 'resort' de luxe de Hawaii

Alexandra Daddario, a 'The white lotus'
2 min

BarcelonaUn resort de luxe a Hawaii. Els còctels més sofisticats. Tortuguetes que avancen cap a l’aigua de platges paradisíaques. És a dir, l’escenari perfecte per desconnectar dels problemes quotidians... o bé per trobar-se tant amb un mateix, enfrontat sense refugi amb les pròpies misèries, fins que els fusibles comencen a petar. The white lotus, la nova minisèrie d’estiu de la HBO que s’incorpora aquest dilluns al catàleg de la plataforma, proposa aquest viatge de contrastos entre un entorn natural de somni i uns personatges que es van desmuntant a marxes forçades fins a mostrar la seva cara menys amable.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El lotus blanc al qual fa referència el títol és el nom del complex turístic d’altíssim luxe que centra l’acció dels sis episodis. Els clients supuren diners i branden el seu privilegi –també el racial– de vegades al mateix temps que disserten sobre els mals del món des de la seva façana aparentment progressista. Un dels personatges protagonistes és un jove acabat de casat que no pot assumir que un error burocràtic li hagi adjudicat una suite nupcial diferent de la prevista. La seva manera d’entestar-se a doblegar l’staff del resort farà que la núvia comenci a tenir dubtes sobre si aquell energumen amb qui acaba de contraure matrimoni és realment l’home amb qui vol passar la resta de la seva vida. Un pare que intenta reconnectar amb el seu fill, o dues amigues –l’una sociòpata, l’altra ultransensible– són només alguns dels personatges que posaran a prova la paciència del personal del recinte, que també viu la seva particular guerra de classes. 

Mèdia

Al darrere d’aquesta proposta hi ha l’àcida ment de Mike White, que ja va deixar bon record als seguidors de la HBO, fa una dècada, amb la sèrie Iluminada. Més recentment, va perpetrar un atac a la cultura que va permetre l’elecció de Donald Trump com a president dels Estats Units a Beatriz at dinner, protagonitzada (i al servei de) Salma Hayek i John Lithgow.

Un subgènere propi

La crítica social amb misteri d’assassinat de fons és un gènere que la HBO cultiva especialment amb les seves minisèries d’estiu. Però si a Big little lies i Heridas abiertas el retrat dels privilegiats es feia amb notes predominantment amargues, a The white lotus la comèdia és oberta i descarnada, per molt que s’hi barregi un rerefons d’humanisme que fa que els personatges que pul·lulen pel resort siguin alguna cosa més que caricatures de gent rica al servei dels gags. 

Això sí, aquesta vegada no hi ha cap estrella del calibre de Nicole Kidman, Meryl Streep o Amy Adams encapçalant el repartiment. Però els intèrprets són tots coneguts pels seriòfils i de sòlida trajectòria. Murray Bartlett, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario o Steve Zahn són només alguns dels noms principals per a aquesta sèrie coral que, de moment, ha rebut bones crítiques a la premsa americana, fins al punt que alguns mitjans apunten que podria ser la gran tapada d’aquesta temporada d’estiu sense excessives alegries.

stats