Thais Villas s’enganxa a la tecnologia amb ‘Control T’
La presentadora encapçala el nou ‘panel show’ de TV3 que barreja xarxes socials i humor
BarcelonaDesprés de 20 anys sense formar part de TV3, Thais Villas torna a la televisió pública per la porta gran amb un programa propi, Control T. El format, que s’estrena avui després de Les de l’hoquei, és una mirada divertida al món de les tecnologies i les xarxes socials. Un espai sense més pretensió que “jugar i passar-s’ho bé”, segons explica Villas, que l’últim cop que va treballar de manera continuada a TV3 va ser a Les mil i una. El títol del seu nou projecte, Control T, és una picada d’ullet tant a la inicial del nom de la presentadora com a la drecera que permet obrir noves pestanyes en un navegador, una referència més o menys críptica a l’univers tecnològic.
“És un programa de noves tecnologies i internet, tot vist des del punt de vista de l’humor. Trobarem maneres d’aprendre coses, però també de perdre el temps, perquè internet és un meravellós món per perdre el temps”, assegura Villas, que afronta el seu segon programa en solitari aquest any després de l’espai d’humor de Movistar+ Las que faltaban.
Versió d’un original belga
La clau de la dinàmica del programa rau en la simplicitat, segons explica Cristian Trepat, cap d’entreteniment i culturals de TV3. Control T s’emmarca en el format del panel show, un tipus de programa que, segons Trepat, triomfa en el món anglosaxó i que es basa en un presentador i dos equips de famosos que competeixen entre ells per demostrar qui en sap més d’un tema en concret. En el cas del’espai de la televisió pública catalana, cada setmana Villas estarà acompanyada per quatre convidats famosos que hauran de demostrar les seves habilitats amb les noves tecnologies. “No hi ha normes ni cap mecànica perquè l’objectiu és passar-s’ho bé”, explica Trepat. Tot i així, sí que hi haurà una persona encarregada de puntuar la participació de tots ells, Oriol Artola, el nebot mil·lennial de la presentadora.
Durant els 14 capítols que tindrà la primera temporada, els convidats repassaran els videotutorials més divertits, provaran ulleres de realitat virtual i faran experiments amb webs que ajuden a fer la migdiada, entre moltes altres coses. Alguns dels que s’aventuraran a endinsar-se en el món de les xarxes són Marc Giró, Àngel Llàcer, Elena Gadel, Santi Millán i les actrius Alba Florejachs i Anna Bertran, dues de les concursants que repetiran i apareixeran en més d’un programa. Bertran assegura que una de les grans diferències entre Control T i altres programes de la casa que també se centren en les tecnologies, com el No ho sé, és que “mentre que el programa del Basté et deixa consternada, aquí te’n rius”. L’actriu remarca que, entre fricadai fricada, “fa que prenguis consciència sense por”.
Produït per DLO Magnolia, responsable de Joc de cartes i Cases d’algú, Control T és l’adaptació catalana d’un programa belga que en la versió original es diu Control Pedro, en referència al seu presentador Pedro Elias, un belga de pare català. Trepat assegura que tant l’original com la versió de TV3 es caracteritzen “pel bon rotllo i per fugir de l’actualitat”.
Carles Torras, responsable de DLO Magnolia, explica que aquest programa servirà per demostrar que el coneixement que tenim de les xarxes socials i de la tecnologia és baix i, precisament per això, és un format pensat per a un espectador que no ha de ser expert en la matèria. Torras reconeix que amb un format tan senzill era bàsic comptar amb cares reconegudes i una presentadora carismàtica, com és el cas de Thais Villas. “És una màquina de fer televisió i de fer humor”, assegura Torra sobre la fragatina, que es defineix a ella mateixa com una persona analògica.
Sobre per què ha trigat tant a poder tornar a TV3, la presentadora confessa que la seva participació en El intermedio ha fet que durant molt de temps fos gairebé impossible encapçalar un programa a Catalunya. “A El intermedio estic de guàrdia de dilluns a dijous per fer el que vagi sorgint, i totes les propostes que rebia [per a TV3] implicaven que havia de deixar el programa”, explica, mentre que afegeix que la seva aspiració és quedar-se a l’informatiu satíric de La Sexta fins al dia del seu final. “L’altre dia li deia al Gran Wyoming: «Jo vaig aixecar aquesta persiana amb tu i espero que l’abaixem junts»”.
Tant Villas com Anna Bertran destaquen el fet que hi hagi una important presència femenina en el programa. “Espero que no sigui una moda”, confessa Villas, que assegura que amb la seva experiència a Las que faltaban, que aposta per l’humor fet per dones, s’ha adonat que la gent agraeix tenir accés al punt de vista femení. “Hem hagut de burxar molt per arribar fins aquí”, remata Villas.