Audiovisual català

L'audiovisual català creix un 6,9% en facturació el 2023

Segons un informe del Consell Audiovisual de Catalunya, l'any passat el sector audiovisual va facturar 7.566 milions d'euros

1 min
Les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besòs.

BarcelonaEls esforços per potenciar el sector audiovisual català han començat a donar fruits. Durant el 2023, el sector va facturar 7.566 milions d'euros a Catalunya, segons indica l'Informe sobre l'audiovisual a Catalunya 2023, elaborat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). Aquesta xifra suposa un creixement d'un 6,9% respecte al 2022 i equival ja a un 2,8% del PIB català anual. La radiografia apunta que l'any passat el sector estava format per 4.000 empreses que donaven feina a 37.178 persones.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Catalunya destaca especialment per atreure inversió estrangera. En concret, és la regió de la Unió Europea que en capta més en l'àmbit dels videojocs, que el 2023 va rebre 118 milions d'euros per part d'empreses foranes. De fet, aquests últims anys Catalunya s'ha situat com un centre important per a la creació de videojocs: el 40% de les empreses hi tenen algun tipus de presència i el sector genera la meitat d'ocupació laboral de tot l'Estat espanyol en aquest àmbit. Pel que fa al sector audiovisual en general, Catalunya ocupa la cinquena posició de la Unió Europea en el rànquing de regions i la desena a escala mundial en termes d'inversió estrangera. Segons el CAC, aquest interès internacional es deu a "la disponibilitat de talent qualificat en l'àmbit audiovisual".

"El sector de l’audiovisual a Catalunya manté un creixement sostingut", assegura la vicepresidenta del CAC, Rosa Maria Molló. Tot i això, alerta que "el teixit industrial de l'audiovisual a Catalunya està molt fragmentat" i remarca que, "per la importància econòmica, social i cultural que té aquesta indústria a Catalunya, és cabdal el disseny i l'aplicació de polítiques públiques".

stats