Mèdia20/01/2014

TV3 estrena els nous TN

Toni Cruanyes ha presentat el primer Telenotícies Vespre de la nova etapa, amb nova imatge i un format més àgil

Ara
i Ara

BarcelonaDesprés de mesos de preparació, d'una exhaustiva campanya de promoció i fins i tot d'un endarreriment causat per l'anunci de vaga dels treballadors, TV3 ha estrenat aquest dilluns els seus nous Telenotícies. Toni Cruanyes ha estat la cara del primer informatiu de la nova etapa, el TN Vespre. A les deu la renovació ha arribat al 3/24. Aquest dimarts el nou format s'estendrà al Telenotícies Comarques i al Telenotícies Migdia. Caldrà esperar a dissabte per veure el nou Telenotícies Cap de Setmana, amb canvi de conductors inclòs: Agnès Marquès hi continua, però Joan Carles Peris serà substituït per Ramon Pellicer.

Inscriu-te a la newsletter La carrera per ser la millor sèrie de l'anyTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El 16 de gener de 1984 Maria Gorgues obria el primer Telenotícies de la història de TV3 amb una informació sobre la conferència de pau d'Estrasburg. 30 anys més tard, Cruanyes ha obert el primer informatiu de la nova etapa amb una notícia sobre la suspensió cautelar dels tres diputats díscols del PSC. Un plató molt més gran, una capçalera de tons suaus, blancs, grisos i ataronjats, i un decorat dominat per una gran taula i una paret amb obertures a un fons virtual Però, tot i el nou rellotge, la nova capçalera, el nou decorat i el nou presentador la imatge renovada no és el canvi més evident dels nous Telenotícies. Els canvis van més enllà de l'estètica i busquen una certa renovació del format, molt més àgil. Per primera vegada en la història de TV3, l'emissora ha acabat amb la tradicional parella d'home i dona com a presentadors. I, també per primera vegada, el presentador és dret al darrere de la taula.

Cargando
No hay anuncios

La primera informació sobre el PSC ha comptat amb una connexió en directe amb la seu del PSC de Barcelona. Després Cruanyes ha entrevistat Joan Ignasi Elena, que era al plató. També el president del Barça, en aquest cas des del Camp Nou, ha estat entrevistat per Cruanyes. Hi ha hagut connexions en directe amb Madrid i un dels CAP ocupats pels usuaris al Maresme. A més de les connexions amb l'exterior, al plató Cruanyes ha donat pas a redactors, que han explicat les diferents informacions no amb el suport d'un vídeo, sinó en directe, amb el suport de gràfics que són projectats, gràcies a un croma, tant a la paret com al terra del plató.

L'informatiu s'aparta doncs del model clàssic en què un presentador dóna pas a un vídeo. Hi ha més connexions en directe de l'habitual i s'avancen els continguts que es podran veure més tard en el programa. També es donen notícies en versió breu, un aspecte que no és del tot una novetat, ja que s'havia fet servir en èpoques anteriors. Amb tot, el ritme és més àgil. La intenció és trencar l'esquema monòton tradicional. Novament, el canvi no només és visual sinó de continguts: mentre que algunes informacions polítiques es donen en versió breu, hi ha més temps dedicat a informacions d'interès humà.

Cargando
No hay anuncios

Tot i que en el seu moment TV3 va dir que apostaria per l'informatiu d'autor, el cert és que els nous TN segueixen el model de la casa, que tant bons resultats d'audiència ha tingut. La renovació consisteix a aportar més dinamisme, una concepció dels informatius que segueix de forma clara el model de la BBC. Tant el major nombre de connexions en directe, com la presència de redactors en el plató o els grafismes són marca de la casa de la televisió britànica. Altres fonts d'inspiració, des de la capçalera al decorat, són més properes, i recorden a informatius de TVE i Antena 3. Amb tot, des de TV3 s'insisteix que, tot i que han estudiat informatius de moltes emissores, el resultat final és propi i original.