Mèdia24/10/2014

Telecinco recupera el debat polític per a les nits de dissabte

Sandra Barneda i Javier Ruiz copresentaran ‘Un tiempo nuevo’

Albert Castellví Roca
i Albert Castellví Roca

BarcelonaL’actualitat política i social tornarà a ser la protagonista de les nits de dissabte a Telecinco a partir de demà. El canal de Mediaset estrena a les 22.00 Un tiempo nuevo, un programa presentat per Sandra Barneda que vol recuperar l’esperit d’El gran debate, l’espai que ella mateixa va conduir, al costat de Jordi González, entre el gener del 2012 i l’agost del 2013. Javier Ruiz, expresentador dels informatius de Cuatro i actualment al capdavant de La otra red, a la mateixa cadena, farà parella amb la periodista catalana en la conducció de l’espai.

Inscriu-te a la newsletter La carrera per ser la millor sèrie de l'anyTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

“Arriba un temps nou per als ciutadans interessats i compromesos en els afers d’Estat, en les decisions dels partits i en el futur del país”, diu Telecinco. “Aquest nou programa pretén ser una finestra oberta per a l’anàlisi, l’opinió, la reflexió i la informació”, afegeix el director de continguts de Mediaset, Manuel Villanueva, que assenyala els dos reptes principals de l’espai: “Donar veu als protagonistes i explicar el que passa”. Segons la cadena, l’objectiu del nou format és “oferir als espectadors la informació més plural i completa, i que puguin forjar les seves pròpies opinions”.

Cargando
No hay anuncios

Per això, Un tiempo nuevo organitzarà cada dissabte dues taules de debat. La primera, de contingut purament polític, tindrà com a protagonistes representants de diversos partits, com Rafael Hernando (PP), Meritxell Batet (PSC), Toni Cantó (UPyD), Tania Sánchez (IU) o Carlos Monedero (Podem). La segona tertúlia se centrarà en l’àmbit social i hi participaran periodistes com Ignacio Escolar, Federico Quevedo, Cristina Fallarás o José Luis Pérez.

Pepa Bueno, Pedro J. i Del Olmo

Cargando
No hay anuncios

Més enllà del debat, el programa inclourà cada setmana la secció La firma, en què “destacats líders d’opinió” aportaran “el seu profund coneixement de l’actualitat per explicar les claus dels temes que més preocupen els ciutadans”. El primer protagonista de l’espai serà el jutge Javier Gómez Bermúdez, i en altres ocasions hi participaran els periodistes Pedro J. Ramírez, Luis del Olmo, Fernando Ónega i Luis María Anson, o l’excoordinador general d’Esquerra Unida Julio Anguita.

Els periodistes Pepa Bueno, Pilar Gómez, Carmen Tomás i Fernando Garea també formen part de la nòmina de col·laboradors d’ Un tiempo nuevo, tot i que la seva funció serà una altra. Cada setmana, Barneda entrevistarà un protagonista de l’actualitat, i un cop acabada la conversa ells quatre tindran ocasió de plantejar les seves preguntes al convidat. El primer entrevistat del programa serà el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i en setmanes posteriors l’espai rebrà la visita del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez; del líder de Podem, Pablo Iglesias, o del president de Ciutadans, Albert Rivera. Segons Manuel Villanueva, “la situació de Catalunya” serà un focus d’atenció important del programa, però per ara no hi ha cap representant dels partits o entitats que donen suport al 9-N entre els convidats anunciats ni entre els col·laboradors habituals.

Cargando
No hay anuncios

Més enllà dels temes polítics, Un tiempo nuevo també inclourà un espai per analitzar l’actualitat en clau d’humor i una entrevista a un personatge de l’àmbit de la cultura. El primer serà Bertín Osborne, i també hi passaran Miguel Ángel Revilla, Paloma San Basilio o Arturo Fernández.

Duel amb La Sexta

Cargando
No hay anuncios

Un tiempo nuevo s’enfrontarà a La Sexta noche, l’espai de debat que La Sexta emet a la mateixa hora des de fa gairebé dos anys. Però la rivalitat entre els dos programes no s’acaba aquí: la directora del nou format serà Sandra Fernández, que fins ara comandava La Sexta noche i que es va endur amb ella part de l’equip. Sense referir-se explícitament al seu rival, Ruiz ha subratllat que “no totes les tertúlies són iguals: algunes es fan amb rigor i base i altres són xerrameca de mercat en què ja sabem prèviament què diran els tertulians, perquè tenen l’opinió formada abans dels fets”. A Un tiempo nuevo, diu, “hi ha molts periodistes que treballen amb la informació i donen exclusives, no només tenen una opinió”.