'En defensa d''Espejo público'': carta de resposta de Susanna Griso a Mònica Planas

La periodista d'Antena 3 respon en una carta a l'ARA a l'article d'opinió que la col·laboradora del diari Mònica Planas escriu aquest dissabte sobre la tertúlia de l'endemà de la Diada a 'Espejo público'

Susanna Griso presenta el magazín matinal d'Antena 3 Espejo público des del 2006. Ara prepara un format per al prime time.
Ara
13/09/2014
2 min
129
Regala aquest article

BarcelonaLa periodista d'Antena 3 Susanna Griso respon en una carta a l'ARA a l'article d'opinió que la col·laboradora del diari Mònica Planas escriu aquest dissabte sobre la tertúlia de l'endemà de la Diada a 'Espejo público'. A continuació podeu llegir la carta sencera:

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La crítica de televisió de l'ARA em dedicava ahir una amable columna en què deixa ben palesos els seus extraordinaris coneixements del mitjà, per no parlar del seu criteri neutral i una gran capacitat d'anàlisi objectiva.

No tinc res a dir sobre les valoracions subjectives que fa del programa que presento a Antena 3, 'Espejo público'. Té tot el dret a pensar el que vulgui i a escriure-ho. Només faltaria. Ara bé: segurament per un error involuntari, no crec que motivat per cap sentiment de visceralitat ni cap prejudici, cita algunes dades del tot incorrectes que, en ser qüestions objectives, m'agradaria puntualitzar.

Diu l'esmentada crítica que el vídeo de resum de la Diada, al programa del dia 12, durava un minut vint segons. En realitat, les imatges sobre la Diada obrien el programa i duraven dos minuts trenta. Més del doble del que duraven les imatges de la manifestació unionista (un minut deu segons). Ho pot comprovar qui vulgui, fins i tot l'autora de la crítica, a Atresplayer.com.

Tampoc és cert que comencés el tema de la Diada parlant dels insults a l'Albert Rivera. Vaig començar a parlar-ne en un editorial en què deia, per exemple, que el moviment sobiranista "no hi ha qui el pari; va a més" i en què animava els actors polítics a "parlar i negociar", alhora que assenyalava que "els que pensaven que l'escàndol Pujol rebaixaria els ànims estaven molt equivocats".

L'autora de la columna lamentava que l'Enric Hernández, director d''El Periódico', i l'economista Germà Bel no fossin físicament a plató, sinó que hi participessin a través d'un enllaç per satèl·lit. Nosaltres també. De fet, els vam oferir a tots dos viatjar a Madrid per ser al plató, però els seus compromisos a Barcelona els ho van impedir. En representació del moviment sobiranista hem tingut al programa els portaveus d'Òmnium Cultural i de Súmate, el col·lectiu independentista de castellanoparlants. A la Carme Forcadell, com a cap visible de l'ANC, també l'hem invitat però ha declinat l'oferta.

D'altra banda, els contertulians que ella cita, Toni Bolaño i Paco Marhuenda, resulta que són els habituals dels divendres, i per tant els tocava ser-hi. Com a convidats especials, teníem un unionista (Albert Rivera), un independentista (Germà Bel) i una persona neutral amb sensibilitat catalana (Enric Hernández). Tractant-se d'un programa d'abast estatal, no em sembla una proporció qüestionable. Esclar que hi deu haver qui els hauria posat a tots d'un sol color.

Per cert: també m'acusa de "permetre" els comentaris de Bolaño i Marhuenda sobre el suposat pensament únic a Catalunya, però s'oblida que també vaig "permetre" que l'Enric Hernández els respongués que hi ha molts més catalans que s'informen a través dels canals d'abast espanyol (TVE, Telecinco, Antena 3, La Sexta i Cuatro) que de TV3.

La pròxima vegada, seria bo intentar que el furor polític no ens faci oblidar l'objectivitat a l'hora d'escriure. Fer una trucada a temps per informar-se tampoc costa tant. I nosaltres l'hauríem atès encantats.

stats