Silvia Abril i Martina Klein fitxen per TVE Catalunya

Tània Sàrrias liderarà un programa de cultura a les tardes i els Lunnis parlaran català

Foto de família amb els presentadors de TVE Catalunya
3 min

BarcelonaUn any després d'haver fet una aposta inequívoca per augmentar la programació en català, Televisió Espanyola manté l'estratègia però reformula alguns continguts, que es començaran a estrenar el 10 de gener. Entre les novetats hi ha cares noves com Silvia Abril, que presentarà La recepta perduda; Martina Klein, que encapçalarà Planeta R, i Cesc Escolà, amb l'espai de fitness i benestar FitMés. El programa Punts de vista, liderat per Tània Sàrrias, deixarà de ser setmanal per convertir-se en diari a la franja que fins ara ocupava el magazín En línia, que desapareix. En canvi, Cafè d'idees, presentat per Gemma Nierga, segueix a la graella, com també l'Obrim fil, de Xavier Sardà i Ana Boadas, i l'Helvètica, amb Flora Saura.

Silvia Abril contra l'extinció de la cuina

Una de les novetats més destacades de cara a l'any vinent és La recepta perduda, de Silvia Abril. Un cop a la setmana es dedicarà a buscar receptes en risc d'extinció i a descobrir les històries que les envolten. "Seguim el fil d'una recepta que està a punt de desaparèixer i expliquem històries de superació de gent anònima, que són les més importants", explica Abril, que es troba en ple rodatge. La presentadora ha avançat que el programa tindrà "una història brutal" d'una dona del Prat de Llobregat obsessionada amb les croquetes i una altra sobre el bacallà a la manresana. "Són receptes antigues fetes amb productes de proximitat. També coneixerem els productors de la zona i les seves lliçons de vida", afegeix Abril. La recepta perduda s'emetrà els diumenges a dos quarts de dues del migdia.

Salvar el planeta amb Martina Klein

Martina Klein alerta que el planeta està "en un punt de no retorn" i que, davant d'aquesta situació, "cal trobar noves formes" per salvar-lo. Aquest és el punt de partida de Planeta R, un espai que viatjarà per Catalunya "buscant empreses i persones que fan bé les coses", diu Klein, que subratlla la importància de "repensar, reutilitzar i redissenyar més enllà de reciclar". Planeta R prendrà forma de road movie i vol visibilitzar iniciatives que ja s'estan duent a terme i que lluiten per implantar models econòmics i socials més sostenibles, com ara famílies que no consumeixen cap tipus de plàstic, pobles pioners en compostatge i cases autònomes gràcies a l'energia solar.

Entrenament domèstic de Cesc Escolà amb famosos

Cesc Escolà va debutar l'any passat com a professor de fitness de l'acadèmia d'Operación Triunfo i, en paral·lel, va estrenar a La 2 el programa Muévete en casa. Ara torna a la cadena amb FitMés, un espai que convidarà persones conegudes a posar-se en forma davant les càmeres. L'espai arrencarà amb una petita entrevista als participants i després Escolà els proposarà de fer diversos exercicis en funció de les seves capacitats. "Seran 13 entrenaments que abordaran aspectes com la força, la flexibilitat i l'activitat cardiovascular. Els convidats venen una mica espantats, però els reptes són fàcils, ens posem en la seva pell i també busquem que la gent ho pugui fer a casa", subratlla Escolà. FitMés també comptarà amb una part d'alimentació i nutrició a càrrec de la dietista Virginia Gómez.

Tània Sàrrias porta la cultura a les tardes

Una altra de les apostes de cara a l'any vinent és Punts de vista, un espai dedicat a la cultura que passarà a ser diari i s'emetrà de sis a set de la tarda a La 2. "Volem tocar tots els àmbits i disciplines culturals per donar-los visibilitat. Tindrem noves incorporacions mantenint l'essència del programa i cada dia hi haurà una actuació de música en directe", explica la presentadora, Tània Sàrrias, que ja prepara "noves seccions" per al 2022. Els divendres, Punts de vista farà un resum dels millors moments de la setmana i l'agenda cultural del cap de setmana.

Gemma Nierga i Xavier Sardà es mantenen a la graella

Més enllà de les noves incorporacions, Televisió Espanyola ha renovat programes com Cafè d'idees, de Gemma Nierga, que s'ha consolidat com el pal de paller de la programació en català de la cadena. L'espai informatiu seguirà entrevistant polítics i analitzant l'actualitat cada dia de 8 a 10 del matí a La 2 i a Ràdio 4. Un dels objectius de cara a l'any que ve és "convidar polítics més enllà de Catalunya", afirma Nierga, que vol que el Cafè d'idees sigui "un espai per posar en valor la política". L'Obrim fil de Xavier Sardà i Ana Boadas continuarà encetant tertúlies els dijous a tres quarts de dotze de la nit a La 1. Seran converses de dues hores sobre "temes que ens preocupen i ens ocupen, des del coronavirus i les emocions fins a la seducció, el menjar i els extraterrestres", diu Boadas. Entre les propostes que segueixen també hi ha el programa sobre disseny Helvètica, de Flora Saura, que es pot veure els caps de setmana a La 2.

Més continguts en català

L'oferta de Televisió Espanyola en català també creixerà de cara a l'any vinent. Per primera vegada la pel·lícula dels dissabtes de La 2 s'emetrà en prime time doblada al català. També es podran seguir en la llengua pròpia quatre sèries (Hot spots, Wild latam, Wild hunters i Turismo rural por el mundo), que formaran part del programa divulgatiu Grans documentals i que s'emetran els dissabtes a les 12 del migdia i els diumenges a les tres de la tarda. I el 5 de gener els personatges dels Lunnis parlaran per primera vegada en català. Televisió Espanyola n'emetrà quatre episodis, que han estat doblats pels mateixos dobladors del castellà, ja que tots parlen català. Per tant, els personatges tindran les mateixes veus que en la versió espanyola.

stats