TV3 estrena 'Cucut', una sèrie amb capes de 'thriller' i de realisme màgic

El drama rural, ideat i produit per Isona Passola, vol ser la revelació de la temporada

En Pep i la Sara, protagonistes de la sèrie.
Laura Minguella
27/03/2022
3 min
1
Regala aquest article

TV3 estrena Cucut, un drama rural amb vocació de thriller que pren la pel·lícula La vida sense la Sara Amat com a punt de partida. Tot i això, la trama de la sèrie no comença just on ho va deixar el film, sinó que ho fa uns quants anys després, amb els protagonistes ben entrats en l'adolescència. Cucut ha suposat l'estrena d'Isona Passola com a productora executiva en ficció televisiva, i Laura Jou, que va dirigir La vida sense la Sara Amat, torna a repetir com a directora, en aquest cas al costat de Fernando Trullols.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A Cucut res serà fàcilment etiquetable i tot tindrà una part clara i una de fosca, fet que busca mantenir la tensió i l'interès de l'espectador ja des del primer capítol. La història comença al bosc de Trinquet, on un caçador descobreix el cadàver en descomposició d'una noia adolescent. Tot fa pensar que les restes mortals poden ser de la Sara, que fa dos anys va desaparèixer del poble i des d'aleshores ningú no n'ha tornat a tenir notícies. El Pep, que sempre n'ha estat enamorat i que la va amagar abans que marxés, té el pressentiment que la Sara encara és viva i, després d'una inesperada revelació, surt a buscar-la en un intent desesperat d’entendre com i per què va fugir del poble.

La sèrie té cinc capítols de 45 minuts de durada i anirà desvelant en dosis justes les diferents capes dels personatges i donant claus per entendre la complexitat del relat. D'aquesta manera, Cucut es tornarà cada cop més fosca, i això l'allunya del to blanc de la pel·lícula en què es basa. La feina dels joves intèrprets és una de les cartes que vol buscar aquest títol i respon a una intensa preparació que no sempre és possible en el món de la ficció televisiva. L’equip està format per 80 figurants i 37 actors, entre els quals hi ha Maria Morena, Biel Rossell, Marc Martínez, Isaac Alcayde, Jordi Figueras, David Bagés, Joan Amargós, Anna Sabaté, Alba Florejachs, Roser Batalla, Lluís Febrer i Marc Soler. Els intèrprets remarquen la importància de revisar la societat i els tabús a través de la ficció i s'han mostrat encantats de formar part d'aquest projecte, tal com explica Biel Rossell: "S'anaven creant expectatives i s'anaven complint, com ara quan dèiem que quan veiéssim la sèrie acabada fliparíem, i hem flipat. S'han aconseguit els objectius i no decebrà ningú".

Isona Passola va destacar a la presentació la importància de continuar produint ficció en català: "No hem de parar fins a aconseguir rodar sèries en català i amb aquest nivell amb tota naturalitat, però desgraciadament encara estem molt lluny de poder-ho fer", va afirmar. En la mateixa línia, Vicent Sanchis, director de TV3, va remarcar que "oferir una sèrie d’aquest nivell en català és una gran sort”.

També va intervenir en l'acte Oriol Sala-Patau, cap de ficció i cinema del canal públic, que va revelar alguns detalls sobre la gestió de la sèrie: "Ha estat un procés molt creatiu, el de Cucut, ens hem implicat en els guions per aconseguir una línia editorial més de TV3". Va explicar que la factura és "molt cinematogràfica" i amb l'atractiu d'haver-se rodat en més de 12 localitats d'arreu de Catalunya, incloent-hi Besalú i Sant Feliu de Codines. "Es veuran paisatges de Catalunya que no són habituals a les nostres sèries. Jo crec que és una obra mestra", va concloure.

Per als que no hagin vist el film original i vulguin tenir tots els precedents d'aquesta història, TV3 emetrà diumenge que ve la pel·lícula, que adaptava la novel·la homònima amb la qual Pep Puig va guanyar el premi Sant Jordi.

stats