De 'Totes les bèsties petites i grosses' a 'Superstore', sis sèries que ens fan feliços
Proposem sis títols que fugen del dramatisme i que aspiren a fer sentir bé els espectadors
Trobar una sèrie divertida, entretinguda i que, a més, ens faci sentir bé pot ser tan difícil com buscar una agulla en un paller. Per norma general, els catàlegs de les plataformes estan plens de drames d'alta intensitat, sovint els productes més promocionats pels serveis de streaming. L'èxit de Ted Lasso o d'Starstruck, aconseguit sobretot pel boca-orella, és una demostració que el públic també aprecia les sèries lleugeres però ben fetes.
Filmin
Filmin estrena demà la segona temporada d'aquesta sèrie britànica, que és un dels millors exemples de com una ficció es pot convertir en un lloc feliç: prats verds, gent agradable i bona, i animals. Basada en les novel·les autobiogràfiques de l'escriptor i veterinari James Herriot, la sèrie segueix les vivències d'un jove veterinari escocès que en aquesta segona temporada rebrà una important oferta de feina. Si l'accepta haurà de deixar enrere la Helen, la dona de qui està enamorat, i també Yorkshire, que ja considera casa seva. Totes les bèsties petites i grosses és la quinta essència del costumisme britànic d'època.
Comedy Central (disponible a Movistar+)
Si el món rural britànic us posa els pèls de punta i preferiu històries més urbanes, és el moment de descobrir The other two, que s'estrena demà al canal Comedy Central (disponible en operadores com Movistar+ o Vodafone TV). Sorgida de la ment de dos guionistes de Saturday Night Live, Chris Kelly i Sarah Schneider, i, per tant, amb força més mala llet que Totes les bèsties petites i grosses, se centra en dos germans, el Cary (Drew Tarver) i la Brooke (Heléne Yorke), amb carreres artístiques infructuoses. Per si el seu fracàs no fos prou, han d'acceptar i digerir l'èxit del seu germà petit, el Chase, que amb només tretze anys s'ha convertit en el cantant de moda. Tot i que la desastrosa vida dels protagonistes no és precisament una alegria, els dos es fan estimar des del primer minut que apareixen en pantalla. Als Estats Units ha aconseguit l'etiqueta de comèdia de culte.
Netflix i Amazon
Fer humor dels entorns laborals és una de les tradicions més esteses dins del gènere de la comèdia. The office (Netflix i Amazon), Brooklyn Nine-Nine (Netflix i Movistar+) i Parks and recreation (des d'aquí una petició perquè algú la recuperi després de la seva desaparició d'Amazon) són tres dels exemples més populars d'aquesta tendència. Superstore també pertany a aquesta categoria de sèries, tot i que en el seu cas li ha costat una mica més arribar al gran públic. La comèdia segueix el dia a dia desencantat d'un grup de treballadors d'un gran supermercat a St. Louis (Missouri): cap d'ells sent especial devoció per la seva feina, però el contacte diari fa que entre tots s'estableixi una amistat i una estima que els acabarà convertint en una família. Si necessiteu un refugi on amagar-vos de sèries petulants i carregades de dramatisme, podeu recórrer a les sis temporades d'aquesta comèdia protagonitzada per America Ferrera i Ben Feldman.
Disney+
En el seu moment New girl va haver de suportar la llosa de les comparacions amb Friends (és cert que en la primera temporada hi ha més d'un paral·lelisme) i amb el fet que la seva actriu protagonista, Zooey Deschanel, genera opinions molt enfrontades, o l'odies o l'adores. Superats aquests dos detalls, New girl és la comèdia que pot fer-te oblidar un dia horrorós a la feina o apujar-te l'ànim quan no estàs de bon humor. Deschanel interpreta la Jess, una mestra d'escola amb afició a cantar els seus pensaments i capaç de muntar un taller de manualitats en qualsevol moment. Després d'una traumàtica ruptura, començarà a compartir pis amb tres nois que no coneix de res però amb els quals acabarà forjant una amistat per a tota la vida. Escrita per Elizabeth Meriwether, New girl és una comèdia d'humor surrealista i que et fa tenir ganes de trucar als teus amics per dir-los que els estimes.
Disney+
Deixant de banda l'etern debat de si té sentit o no fer remakes canviant el gènere dels protagonistes, l'adaptació televisiva d'Alta fidelitat, la novel·la de Nick Hornby i posterior pel·lícula, és una bona comèdia romàntica que va tenir mala sort (va ser cancel·lada després de la primera temporada). L'actriu Zoë Kravitz, vista a Big little lies, dona vida a la Rob, la propietària d'una botiga de discos obsessionada amb la cultura pop i les llistes d'èxits. Tota la seva existència gira al voltant de la música, fins i tot la seva vida sentimental, que repassa agafant com a referència les cançons que va compartir amb les seves parelles.
HBO Max
Si sentiu nostàlgia de les converses ràpides i plenes de referències pop de Las chicas Gilmore, doneu un cop d'ull a La vida sexual de las universitarias, la nova sèrie de Mindy Kaling, que l'ha escrit amb Justin Noble. Les protagonistes són quatre noies d'orígens molt diversos que acaben d'aterrar a una universitat de Vermont –pràcticament un Hogwarts ianqui– i que comparteixen habitació en una residència. La Bela, americana d'origen indi, somia convertir-se en còmica i guionista de Saturday Night Live (és impossible no pensar en ella com a alter ego de Kaling); la Kimberly prové de la ciutat més blanca i petita d'Arizona; la Leighton és una pija que no ha sortit de l'armari i que té un estil que recorda poderosament la Cher de Fuera de Onda; i la Whitney és una estrella del futbol que ha d'aguantar el pes de ser filla d'una senadora que aspira a ser la primera presidenta negra dels Estats Units. Amors, desamors i amistats improbables són el caldo de cultiu d'aquesta comèdia que us farà passar una bona estona.