Ficció

La sèrie britànica de culte que recupera Movistar+

La plataforma incorpora 'My mad fat diary', que segueix la vida d'una adolescent de l'Anglaterra dels anys 90

2 min
La protagonista de 'My mad fat diary'

BarcelonaEn una època d'allau de continguts és sorprenent que hi hagi sèries que siguin introbables. Això és el que passava fins ara amb My mad fat diary, dramèdia britànica de culte que ha trigat deu anys a estar disponible a l'estat espanyol. Les tres temporades de la sèrie, que compta amb el segell de Channel 4, s'incorporen al catàleg de Movistar+ aquest divendres.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Basada en el llibre autobiogràfic de Rachel Earl, és una sèrie plena de sarcasme però també tendresa sobre la Rae (Sharon Rooney), una adolescent de 16 anys que pesa 104 quilos i que acaba de passar quatre mesos en un hospital psiquiàtric. Quan arrenca la sèrie, acaba de rebre l'alta i s'enfronta al repte de recuperar la seva vida, una missió que l'omple de por. El retorn a casa la porta a reconnectar amb la seva amiga de la infància, la Chloe, que desconeix els problemes de salut mental de la Rae perquè creu que els seus quatre mesos d'absència es deuen a una estada a França. La gran preocupació de la protagonista és trobar la manera d'encaixar amb el nou grup d'amics de la Chloe. Ambientada a Anglaterra el 1996, la sèrie compta amb una robusta banda sonora –la música és una de les passions de la Rae–, plena de grans èxits de grups del brit pop com Oasis o Pulp.

Amb el paper de Rae Sharon Rooney va aconseguir una enorme popularitat, i va ser triada pels Bafta com una de les estrelles emergents del Regne Unit, al costat d'actors com Tom Holland. Recentment, Rooney va participar a Barbie. A My mad fat diary també hi apareix Jodie Comer, que interpreta la Chloe i que ara és coneguda per Killing Eve, sèrie per la qual va guanyar el premi a millor actriu dramàtica l'any 2019.

stats