Estrena

Salma Hayek reviu l'amor impossible de 'Como agua para chocolate'

Max estrena una nova adaptació de la novel·la de Laura Esquivel en format de sèrie

BarcelonaComo agua para chocolate, un dels grans èxits de la literatura llatinoamericana, torna a fer el salt a la pantalla després de l'adaptació cinematogràfica del 1992. La impulsora de la versió seriada de la història escrita per Laura Esquivel és Salma Hayek, que exerceix de productora de la delicada i rica adaptació que es podrà veure a Max a partir d'aquest diumenge. La intèrpret mexicana assegura que fer el projecte realitat no ha estat tan fàcil com es podia esperar i que ella i la seva productora han trigat sis anys a trobar la plataforma que apostés per la sèrie.

Inscriu-te a la newsletter Sèries que t'abracenTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Centrada en un amor impossible, Como agua para chocolate és tot un banquet per als sentits i els amants del menjar, un element essencial de la història. Tita de la Garza (Azul Guaita) té una connexió màgica amb els fogons i és capaç de traspassar els seus sentiments als plats que cuina i, d'aquesta manera, transformar les persones que els tasten. Més enllà de la cuina, el gran amor de la Tita és Pedro Múzquiz (Andrés Baida), amb qui la seva mare no li permet casar-se. La matriarca Elena de la Garza (Irene Azuela), de 40 anys i viuda, considera que la més petita de les seves filles té l'obligació d'estar al seu costat de per vida i que, per tant, no té dret a casar-se. La negativa materna transforma per sempre la vida de la Tita i també de les seves germanes, la Rosaura (Ana Valeria Becerril) i la Gertrudis (Andrea Chaparro).

Cargando
No hay anuncios

Un clàssic

Hayek explica que van voler fer una sèrie de Como agua para chocolate per donar a conèixer la història a "milions i milions de persones a tot el món". "És un format diferent, que no competeix amb la pel·lícula, sinó que et permet aprofundir una mica més, posar més del que hi ha al llibre", argumenta la productora. La mexicana remarca que la història escrita per Esquivel "mai passarà de moda" i la compara amb els clàssics de Jane Austen, que han estat adaptats per a la pantalla en múltiples ocasions. A més, assegura que la sèrie també és una oportunitat per trencar estereotips sobre els mexicans. "Som uns artistes del menjar, des que el conreem. Tenim una terra màgica que li dona un gust diferent i tenim la imaginació i la creativitat per crear plats sofisticats", defensa.

Cargando
No hay anuncios

Ambientada durant els anys de la Revolució Mexicana, la sèrie s'ha rodat en localitzacions com Ciutat de Mèxic i Tlaxcala. Como agua para chocolate té vinculació catalana perquè una de les seves guionistes és l'escriptora Maria Jaén, que ha treballat en sèries com ara Com si fos ahir. Ella forma part d'un equip de guionistes que també inclou l'aragonès Francisco Javier Royo Fernández i la mexicana Jimena Gallardo.