Ricky Gervais tanca el seu dol amb l'última entrega d''After life'
Netflix estrena la tercera temporada de la sèrie del còmic britànic, que té un acord d'exclusivitat amb la plataforma
El dol no és un tema fàcil de portar a la pantalla, però amb After life, Ricky Gervais ha aconseguit trobar l'equilibri entre el drama de perdre una persona estimada i la comèdia de la vida quotidiana. El creador i actor britànic, que fins ara mai havia fet una tercera temporada de cap de les seves sèries, estrena demà l'última entrega d'After life, el punt final del procés de dol que experimenta Tony Johnson, periodista d'un diari local que interpreta ell mateix. La sèrie es va convertir en un petit fenomen a Netflix, on l'han vist 100 milions de persones, segons dades facilitades per la mateixa plataforma.
La tercera temporada arrenca on s'acabava la segona, amb el Tony encara recuperant-se de la pèrdua de la seva dona i iniciant una relació complicada amb l'Emma (Ashley Jensen). A més, haurà de fer front a la mort del seu pare. Gervais assegura que a causa del covid, que va fer que el seu tour còmic s'ajornés i tingués més temps per escriure, la nova entrega d'After Life és "el millor guió i el més complet" que ha fet mai.
Sense final feliç
Un dels eixos de la nova temporada serà la relació entre el Tony i l'Emma, una experiència que farà que el protagonista es replantegi la seva actitud vital, ja que des del principi de la sèrie el personatge de Gervais té dubtes que valgui la pena seguir vivint quan has perdut tot allò que t'importava. "És una relació complicada per culpa de l'estat mental del Tony. Té tot de coses que el preocupen i tot és complicat per a ell… Crec que la gent és conscient que jo mai acabaré una sèrie amb un «i van viure feliços per sempre»", explicava Gervais en una entrevista recent amb la revista Deadline.
A més d'explorar aquesta relació romàntica, Gervais continuarà traient suc als aspectes més ridículs de la vida diària, com per exemple l'auge del narcisisme en la societat actual. "Estic fascinat per l'ego i el narcisisme, la vanitat i la fama. Els últims 10 anys hem vist un augment del narcisisme. Crec que totes les coses dolentes del món són per culpa dels narcisistes, normalment homes, que volen governar el món. Ara tenim Instagram, on veiem constantment fotos de gent sense camisa en un vaixell. Ni tan sols és el seu vaixell, de vegades ni són els seus abdominals", reflexiona Gervais, que explica que va bolcar tot aquests aspectes en el personatge del terapeuta interpretat per Paul Kay.
Gervais va signar el maig del 2020 un contracte d'exclusivitat amb Netflix. A més d'enregistrar-hi el seu nou especial de comèdia, la plataforma també té posats els ulls en noves ficcions escrites per l'humorista. Gervais ha revelat que té tres possibles idees al calaix i que una d'elles té molts números per tirar endavant. "No vull fer una sèrie que sigui brillant i guanyi tots els premis però que no em faci disfrutar. Vull que cada minut del dia sigui divertit: l'escriptura, la interpretació, la direcció i l'edició, i després poder parlar-ne", ha dit el creador sobre com es planteja els seus nous projectes després de l'èxit d'After life.
- 'The Office' (Filmin) Tot i que molta gent identifica aquest títol amb la sèrie nord-americana d'Steve Carell, cal recordar que es tracta d'una adaptació de la comèdia original creada per Stephen Merchant i Ricky Gervais, que es reserva també el paper de David Brent, el responsable d'una oficina d'una empresa dedicada a la venda de paper. Un autèntic festival de la incomoditat.
- 'David Brent: Life on the road' (Netflix) Tretze anys després del final de 'The Office', Gervais va recuperar el personatge de David Brent i el va convertir en protagonista d'una pel·lícula que segueix els deliris de grandesa del, ara, venedor d'una marca de proveïdors de lavabos. Desesperat per tenir una carrera musical, Brent agafa una exedència de la feina i organitza una gira de concerts per Berkshire.
- 'Derek' (Netflix) Gervais torna a jugar amb el gènere del fals documental amb Derek, una dramèdia sobre un treballador d'una residència per a gent gran que es caracteritza per una innocència i unes bones intencions que, sovint, han fet que la gent es burlés d'ell. En el seu moment, la crítica va considerar que el Derek patia autisme, però Gervais, que es va inspirar en la feina que fan diversos dels seus familiars en residències, mai ho ha volgut confirmar.
- 'Ricky Gervais: Humanity' (Netflix) A banda de per les seves sèries, el còmic britànic també és conegut pels seus monòlegs, com ara aquest especial de comèdia que va enregistrar per a Netflix. Amb el seu sarcasme habitual parla de qüestions com la decisió de no tenir fills, els drets dels animals, la fama o la tolerància cada cop més baixa a l'humor.