El productor de la docusèrie sobre Joan Carles I denuncia intimidacions i espionatge
Christian Beetz assegura que el rodatge de 'Juan Carlos: la caída del rey' ha estat un "malson"
BarcelonaCada vegada més productores i plataformes s'atreveixen a acostar-se a la figura de Joan Carles I, sigui a través de la ficció o del gènere documental. Tot i que s'ha obert la veda per parlar del rei emèrit i els seus escàndols de corrupció, fer una sèrie sobre l'exmonarca no és fàcil. Així ho ha denunciat el productor Christian Beetz, un dels impulsors de Juan Carlos I: la caída del rey, docusèrie que s'ha estrenat al festival internacional de sèries de Canes i que aquí es podrà veure a través de SkyShowtime. Beetz assegura que durant el rodatge de la docusèrie l'equip va ser víctima d'espionatge i d'intimidacions.
"Després de fer una primera ronda d'entrevistes amb periodistes vam rebre una trucada anònima que ens va dir: «Aneu amb compte amb el que feu». Això va ser l'inici d'un viatge de malson", ha detallat Beetz a la revista Deadline amb motiu de la presentació al festival de sèries. El productor està convençut que tant els seus e-mails com les seves trucades telefòniques van ser objecte d'espionatge, motiu pel qual l'equip de la producció va prendre mesures de seguretat com ara posar els mòbils dins la nevera.
Beetz assegura que tot el rodatge va ser molt tens i que aquesta sensació d'inseguretat es reflecteix en la docusèrie de quatre capítols. "Quan et passen aquestes coses t'adones que vas pel bon camí. Clarament, a algú li importava què estàvem fent, cosa que era bona per a nosaltres", diu.
Segons el productor, Juan Carlos I: la caída del rey no serà un retrat complaent de l'emèrit. "Quan vam començar a produir aquesta sèrie d'investigació sobre el rei emèrit Joan Carles I d'Espanya, no érem conscients de la magnitud, l'escala i l'abast de l'escàndol real, financer i polític. A poc a poc, es va anar desentranyant una xarxa d'intrigues, cobdícia i jocs de poder, arrelada en el més profund dels cercles més alts de la societat espanyola. És una història extraordinària que hem volgut explicar sense por ni favoritismes", explica.
La producció, que encara no té data d'estrena a l'estat espanyol, inclou entrevistes amb Corinna zu Sayn-Wittgenstein i el seu exmarit, Philip Adkins, així com amics íntims i confidents del rei emèrit, antics treballadors de serveis secrets i periodistes d'investigació.