Prime Video s'endinsa en el tràfic d'armes a Marbella amb 'Los Farad'
Miguel Herrán i Susana Abaitua protagonitzen un 'thriller' sobre el negoci armamentista
BarcelonaAls anys 80, Marbella es va convertir en territori de luxe per a la jet set, en bona part gràcies al tràfic d'armes. Mansions, glamur i cotxes de luxe campaven per la ciutat sense que ningú qüestionés d'on sortia tanta riquesa i com s'havien obtingut tots aquells privilegis. Amazon Prime Video se submergeix ara en aquella època mitjançant la sèrie Los Farad, un thriller sobre una família aparentment fabulosa però plena de foscor que ostenta un negoci de venda d'armes i explosius. La sèrie, que s'estrena aquest dimarts i és una de les apostes de la plataforma per acabar l'any, està protagonitzada per Miguel Herrán, conegut sobretot pels seus papers a La casa de papel i Élite.
L'actor interpreta l'Oskar, un jove monitor d'aeròbic de classe treballadora que entra en contacte amb Sara Farad (Susana Abaitua), la filla pròdiga de la família Farad. Tots dos s'utilitzaran respectivament per aconseguir el que desitgen: ell obtindrà, gràcies al capital familiar, la possibilitat d'establir un gimnàs pel seu compte, i ella ho aprofitarà per introduir-lo en l'empresa armamentista, encapçalada pel patriarca (Pedro Casablanc). La família es completa amb la Carmen (Nora Navas), l'esposa encarregada de transmetre una imatge d'unitat i de perfecció entre tots els membres de la llar; l'Hugo (Adam Jezierski), l'hereu del negoci, i la Tanya (Amparo Piñeiro), la petita dels tres germans i cantant de vocació.
Creada per Mariano Barroso i Alejandro Hernández, Los Farad ressegueix el conflicte entre el clan protagonista i els Mawad, la competència directa. Com a teló de fons, els últims anys de la Guerra Freda adopten un paper fonamental, ja que el negoci de venda d'armes dependrà substancialment del conflicte bèl·lic a Angola i la lluita pel control de l'Àfrica. Tot i això, la geopolítica no és el nucli de la sèrie, que posa el focus en la història d'amor entre els protagonistes i les tensions entre els diferents membres de la família. “Els grans conflictes mundials són els de les armes i la Guerra Freda, però hi ha un altre tipus de conflictes, també molt violents, que pot viure una persona: els familiars”, subratlla Barroso. A través de la història de l'Oskar, la ficció busca "mostrar com afecten una persona corrent les notícies que llegeix al diari –diu el director–, especialment quan aquesta persona està immersa al cor de les notícies".