Phileas Fogg fa la volta al món (altre cop) amb David Tennant

Movistar+ estrena una versió de l'obra de Jules Verne amb consciència social

Els tres protagonistes de la nova versió de l'obra de Jules Verne
2 min

Sèrie d'animació, minisèrie amb Pierce Brosnan, pel·lícula amb David Niven... Al llarg dels anys, La volta al món en vuitanta dies, la novel·la de Jules Verne, ha demostrat ser una obra llaminera per a adaptacions televisives i cinematogràfiques. Té gairebé tots els elements que es poden demanar a una història pensada per a tots els públics –aventures, viatges, grans paisatges i amor–, i per això periòdicament n'apareixen noves versions catòdiques. L'última a arribar és la coproducció europea amb l'escocès David Tennant com a Phileas Fogg, l'aventurer entestat en visitar tot el món en 80 dies. La ficció, de vuit episodis, arrenca aquest dijous a Movistar+.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El responsable de la nova adaptació, Ashley Pharoah, assegura que la seva versió intenta ser fidel al llibre de Jules Verne i alhora construir un lligam amb el món actual. "La diferència principal entre el llibre de Verne i la nostra adaptació ve perquè es tracta d'una reinterpretació d'aquest llibre més que no pas d'una adaptació directa. La nostra versió inclou tots els temes del llibre sobre viatges, aventura i voluntat d'experimentar, però els hem fet nostres”, explica Pharoah. Aquesta aproximació als temps actuals ha passat per transformar el personatge del detectiu Fix en Abigail Fix Fortescue (Leonie Benesch), una feminista i aspirant a periodista que vol fer una crònica del viatge de Phileas Fogg i demostrar així la seva vàlua al seu pare. D'altra banda, Passpartout, el majordom francès de l'aventurer, està interpretat per l'actor negre Ibrahim Koma. Al Regne Unit, mentre que alguns espectadors es queixaven del component de consciència social que Pharoah ha afegit a una història ambientada a finals del segle XIX, el diari The Guardian concedia quatre estrelles a la minisèrie.

Més enllà de les polèmiques, Tennant defensa que La volta al món en vuitanta dies és "una història atemporal". "Amb aquesta versió esperem que la gent experimenti el sentit del viatge i l'aventura. Hi ha molta acció per mantenir l'audiència enganxada, però realment les històries personals dels personatges són la clau del guió", explica l'actor.

Filmada durant la pandèmia, la minisèrie es pot considerar pràcticament una superproducció. Es va rodar entre Romania i Sud-àfrica i en els sets es van recrear des dels carrers del Londres del 1870 fins als carrers de Hong Kong i una illa del Pacífic.

stats