BarcelonaDesprés de submergir-se en la intensitat de Secretos de un matrimonio, minisèrie per la qual va ser nominat als Globus d'Or, Oscar Isaac se suma a l'univers de Marvel protagonitzant Caballero Luna, la història d'un amable treballador d'una botiga de regals que descobreix que té un trastorn d'identitat dissociatiu i que comparteix cos amb el mercenari Marc Spector. La sèrie, que s'estrena demà, és una de les grans apostes de Disney+, que va llançar el primer teaser de la ficció durant les pauses comercials de la Super Bowl, la franja publicitària més desitjada de l'any als Estats Units.
Inscriu-te a la newsletter Sèries
Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi
Isaac, nascut a Guatemala i criat als Estats Units, no és aliè a les grans franquícies de Disney ni tampoc a les històries de superherois. Ha interpretat en tres ocasions el pilot Poe Dameron, un dels protagonistes de l'última trilogia cinematogràfica de Star Wars, i també va participar en X-Men: Apocalypse, on interpretava el dolent de la pel·lícula. Tot i que produccions com aquestes sovint són vistes com un mer entreteniment o fins i tot produccions fast food, l'actor defensa que Caballero Luna s'allunya d'aquesta idea. "Caballero Luna té un punt d'artesanal. I és el primer producte de Marvel que realment aprofundeix en un personatge des d'Iron Man. Així que vaig pensar: «Potser em puc apropiar d'això. Potser puc fer alguna cosa en una gran producció»", explica l'actor a Variety.
Un accent controvertit
"El que més m'agrada d'aquesta sèrie és que és una exploració d'una ment que no es coneix a si mateixa. Un ésser humà que no coneix el seu propi cervell. Això em sembla molt commovedor: el que la ment és capaç de fer per sobreviure. Però la feina va ser immensa: el repte tècnic d'interpretar diferents personatges, també físicament, la manera com utilitzo el meu cos, va requerir molta energia", assegura Isaac. A Caballero Luna Isaac és Marc Spector, un antic agent de la CIA que ara és un mercenari i que té altres personalitats, com la del tranquil comerciant britànic Steven Grant. Per dotar de personalitat aquest personatge, Isaac va adoptar un accent britànic que va ser idea del mateix actor i que ha rebut crítiques d'alguns internautes. "És bastant divertit que la gent s'exciti per aquest tema. Alguns diuen «és una merda», d'altres «és genial». Tinc els meus motius per fer-ho d'aquesta manera. Aquesta veu és un reflex de l'origen de l'Steven, d'on és ara i quina és la seva herència. No és una idea de com sonen realment els britànics", defensa l'actor.
L'antagonista de Caballero Luna recau en un altre nom important del món cinematogràfic, Ethan Hawke. De fet, va ser el mateix Oscar Isaac qui d'alguna manera li va oferir el paper d'Arthur Harrow, l'enigmàtic líder d'una secta: els dos actors viuen a pocs carrers de distància i van quedar per fer un cafè durant el qual el protagonista de Secretos de un matrimonio li va vendre el paper. Hawke ha admès haver estat crític amb les produccions de superherois, però assegura que el seu punt de vista va canviar quan va veure que Marvel estava obert a acceptar les seves idees creatives. "Durant gran part de la meva carrera, com més alt era el pressupost, més gran era la por dels responsables, hi havia molta menys creativitat al plató perquè hi havia molta por. Però hi ha alguna cosa en l'èxit que ha aconseguit Marvel que els permet tenir confiança i no tenir por", remarca. Hawke explica que a l'hora de treballar el personatge va agafar com a referència el psiquiatre i psicòleg Carl Jung i es va plantejar què hauria passat si hagués passat "al costat fosc".
Els actors donen suport als treballadors gais de Disney
Durant la promoció de Caballero Luna, tant Oscar Isaac com Ethan Hawke han volgut donar suport als treballadors gais de Disney que han protestat i s'han manifestat per la falta d'oposició de la companyia a les lleis anti-LGTBI que s'estan aprovant en diversos territoris dels Estats Units. En concret, els treballadors dels parcs temàtics de la companyia han mostrat el descontentament per la llei de Florida coneguda com Don’t Say Gay, una legislació que, entre altres coses, prohibeix als professors d'escoles públiques de l'estat fer classes sobre orientació sexual o sobre identitat de gènere. Els treballadors gais de Disney, entre ells alguns de Pixar que asseguren que l'empresa evita en els seus continguts qualsevol mostra d'afecte que pugui ser considerada gai, reclamaven als directius que mostressin el desacord amb la llei.
"És una llei absolutament ridícula. Una bogeria. I espero que Disney, com a companyia, faci un pas endavant i s'hi manifesti en contra. És realment al·lucinant que pugui existir", reflexionava Isaac en una entrevista. Finalment, David Chapek, conseller delegat de Disney, ha sortit al pas de les crítiques reconeixent que el silenci al voltant de la llei ha sigut un error. "Necessitàveu que fos un aliat més fort en la defensa de la igualtat de drets i us he fallat. Ho sento", ha dit Chapek als treballadors de la companyia.