BarcelonaLa crítica nord-americana l'ha etiquetat com la ficció més sexi de l'any i alguns mitjans han destacat que inclou algunes de les escenes sexuals gais més explicites de la televisió fins ara. Fellow travelers, que s'estrena diumenge a SkyShowtime, no juga al morbo: les seves molt comentades escenes són vitals per explicar la història d'una parella gai que comença la seva relació als Estats Units del maccarthisme. Matt Bomer (White collar, American horror story) i Jonathan Bailey (Los Bridgerton) donen vida respectivament al Hawk, un alt funcionari de Washington, i al Tim, un noi idealista i amb unes fortes conviccions cristianes.
Inscriu-te a la newsletter Sèries que t'abracenTotes les estrenes i altres perles
Basada en la novel·la homònima de Thomas Mallon, la sèrie és una panoràmica de la història del col·lectiu queer a través de la història d'amor turbulenta entre els dos protagonistes. Així, Fellow travelers arrenca amb la persecució de l'homosexualitat per part del senador Joseph McCarthy i la seva mà dreta, Roy Cohn, i arriba fins a l'epidèmia de VIH (Cohn va morir de sida però mai va fer pública la seva suposada homosexualitat).
Cargando
No hay anuncios
Ron Nyswaner, creador de la sèrie i guionista de la pel·lícula Filadèlfia, argumenta que l'alta càrrega eròtica de la ficció serveix per mostrar l'alliberament dels protagonistes, que només poden ser ells mateixos de portes cap a endins, i també per assenyalar les dinàmiques de poder dins d'una parella. Al principi de Fellow traveleres les escenes de sexe deixen en evidència com el Hawk és qui té la iniciativa i qui decideix quins són els paràmetres que seguirà la relació amb el Tim. "A la sèrie el sexe és un espai d'alegria per a ells. Sí, podien sortir al carrer i els podien detenir, la seva vida es podia arruïnar. Però volíem mostrar de quina manera la gent realment té relacions sexuals, que no sempre és amb música romàntica. Oscar Wilde va dir aquella famosa frase que el sexe és poder i així és com ho vam voler tractar nosaltres", explica. Fa trenta anys Nyswaner va rebre crítiques per no mostrar relacions sexuals homosexuals a Filadèlfia, pel·lícula per la qual va rebre una nominació a l'Oscar. Ara fa broma i diu que potser amb Fellow travelers ha volgut compensar en excés aquella absència. Assegura que tant Fremantle com Showtime, l'estudi i la cadena de la minisèrie, li van donar llibertat total. "El president de Fremantle em va dir «Fem una sèrie que faci que els homes heterosexuals vulguin tenir sexe homosexual» i jo vaig respondre «Sí, fem-la»", recorda.
Cargando
No hay anuncios
Coordinadors d'intimitat
Els responsables de la sèrie argumenten que totes les escenes de sexe que apareixen a la ficció serveixen per fer avançar la trama. A més, remarquen que van intentar ser imaginatius i que les escenes de sexe, que es van rodar amb l'ajut de coordinadors d'intimitat, fossin sempre diferents. "Teníem una regla que era que no faríem el mateix acte sexual més d'una vegada, o la mateixa combinació. Recordo que quan estàvem escrivint el guió del vuitè episodi els coguionistes i jo ens vam mirar i vam dir: «Què no hem fet encara?»", explica el creador.
Cargando
No hay anuncios
Tant Bailey com Bomer són dos referents de la comunitat LGTBI a Hollywood i la indústria audiovisual. Nyswaner explica que a l'hora de triar el repartiment la seva intenció era apostar per actors LGTBIQ, tot i que estava obert a altres opcions. Assegura que el fet que Bailey i Bomer siguin gais aporta una capa d'autenticitat. "Ells entenen com és desitjar un altre home i haver-ho d'amagar. Fins i tot avui encara hem de tenir cura a l'hora d'expressar el nostre desig per altres persones. Ells ho entenien perfectament", remarca.
'The newsreader', periodisme i homosexualitat a dins de l'armari
Coincidint amb l'estrena de Fellow travelers, arriba la segona temporada deThe newsreader, una ficció ambientada als anys 80 que també té entre els seus fils conductors la repressió a la qual s'han enfrontat els homosexuals al llarg de la seva història. La segona entrega de la sèrie, que es podrà veure a partir de dilluns a través del canal Cosmo (disponible a plataformes com Movistar+ i OrangeTV), segueix la relació entre la Helen (Anna Torv) i el Dale (Sam Reid), convertits ara en la parella de moda dels informatius d'una cadena de televisió australiana. De cara a la galeria són perfectes, però la realitat és ben diferent: ella se sent insegura i atacada per tothom, mentre que ell segueix amagant els seus verdaders sentiments. L'aparició d'un nou personatge, el presentador Gerry Carroll, farà que el Dale es plantegi la possibilitat de viure una doble vida que li permeti gaudir de la seva sexualitat sense renunciar a la seva emergent carrera pública.
Mentre intenten posar en ordre les seves vides personals, la Helen i el Dale, juntament amb la resta de l'equip d'informatius, cobriran algun dels esdeveniments més importants de la dècada dels 80 a Austràlia, com la visita de Carles i Diana d'Anglaterra o l'epidèmia d'heroïna. Amb la primera temporada, The newsreader es va convertir en una de les sorpreses del 2022. La segona entrega ja ha rebut lloances, com les del Guardian: "La trama és més punyent, les interpretacions més intenses i les converses sobre els mitjans de comunicació tenen més espai i estan més integrades, de manera que estan totalment entrellaces amb les trames".