Plataforma

Un home de fe pot ser sexi? La nova comèdia de Netflix creu que sí

'Nadie quiere esto' és la nova proposta romàntica, protagonitzada per Adam Brody i Kristen Bell

3 min
Kristen Bell i Adam Brody

BarcelonaEl binomi religió i sexe, a priori, no acaba d'encaixar. Amb tot, són moltes les obres literàries i audiovisuals que han tractat els casos d'homes de fe que sucumbeixen a l'atracció sexual, amb menys o més polèmica. En el món de les sèries, un dels exemples més recents i celebrats és el conegut com el capellà sexi de Fleabag, la història d'amor infructuosa protagonitzada per Andrew Scott i Phoebe Waller-Bridge. L'última comèdia romàntica de Netflix, Nadie quiere esto, dona una nova volta a aquesta qüestió seguint la relació entre un rabí jove i encantador i una presentadora d'un pòdcast sobre sexe. La sèrie, de to lleuger i que estarà disponible a la plataforma aquest dijous, la protagonitzen dos actors que van ser autèntiques estrelles per als joves seriòfils de principis dels anys 2000: Adam Brody, que es va donar a conèixer amb The OC, i Kristen Bell, de Veronica Mars.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Nadie quiere esto juga amb la confrontació d'oposats. El Noah és progressista però de conviccions religioses fortes, mentre que la Joanne és agnòstica i no seria votada com la persona més bondadosa del món. A més, ventila tots els seus problemes sentimentals i sexuals en el pòdcast que fa amb la seva germana, la Morgan (Justine Lupe, de Succession). Així i tot, durant un sopar entre tots dos s'estableix una forta connexió, un fet totalment incomprensible pels seus familiars. La persona que pitjor porta l'enamorament del rabí és la seva mare, que no pot suportar que el seu fill hagi trencat amb la seva xicota jueva i ara vulgui començar una relació amb una dona gentil. Navegar els prejudicis dels seus entorns i els seus propis serà tota una aventura per a aquesta parella de Los Angeles.

Sèrie pseudoautobiogràfica

La nova comèdia romàntica està basada lliurement en l'experiència real de la seva creadora, Erin Foster, que després d'una discretíssima carrera com a actriu es va fer coneguda gràcies a un reality show en què feia paròdia de les seves aspiracions de ser una persona popular. Foster es va convertir al judaisme després de conèixer el seu futur marit, l'executiu de la indústria musical Simon Tickhman (en el seu cas, el seu enamorat no era un rabí). "Quan vaig passar pel procés de conversió, em va semblar que era un punt de partida força fascinant per a una bona sèrie", explica la creadora a la revista Entertainment Weekly. Foster va escriure el guió del primer capítol, però va decidir no ser la protagonista de la sèrie, una feina que va deixar per a Bell, que torna a la televisió després d'uns anys apartada per tenir cura de la seva família." [El projecte] va arribar a la meva taula en el moment adequat, quan tenia ganes de veure una bona comèdia romàntica, amb ànima", explica l'actriu, que també és productora executiva de la sèrie.

Per interpretar el rabí que fa perdre el cap a la Joanne van triar Adam Brody, actor que és de família jueva però que no és practicant. "M'imaginava una persona que havia de ser encantadora, amb ànima i profunda, però també havia de tenir un sentit de l'humor molt agut, sarcasme i la capacitat de picar-li el crostó [a la Joanne]. Havia de ser simpàtic i adorable, però també atractiu, i alhora ser el tipus de noi que li encantaria a la teva mare. L'Adam va ser l'única persona que realment complia tots els requisits", detalla Foster. Brody, que assegura que va treballar per trobar punts en comú amb el seu personatge, admet que va haver de fer molta recerca sobre el judaisme perquè no trepitjava una sinagoga des dels 13 anys.

Malgrat que l'element religiós és important en la sèrie, els fans de la comèdia romàntica hi trobaran els elements imprescindibles del gènere, com ara els secundaris que no tenen cap mena de mirament a l'hora de donar la seva opinió a la parella protagonista. Nadie quiere esto té una primera temporada de 10 episodis i, si funciona, la seva creadora assegura que té idees per a dues entregues més.

stats