Ficció

Disney+ emplata una nova ració de la seva sèrie més exitosa

La tercera temporada de 'The Bear' deixa clar que el més difícil d'un projecte no és començar-lo, sinó sostenir-lo a llarg termini

3 min
Un fotograma de la tercera temporada de 'The Bear'.

BarcelonaEls ha costat gairebé dues temporades engegar el negoci, però finalment ho han aconseguit. The Original Beef of Chicagoland, remodelat com el nou restaurant d'alta cuina que promet robar el cor dels màxims sibarites de Chicago, ha obert les portes amb una inauguració molt esperada i, en teoria, ja funciona amb normalitat. Els protagonistes de The Bear han deixat enrere els entrepans barats i, gràcies al mestratge de xefs reputats, estan preparats per revolucionar la gastronomia nord-americana sota les ordres de Carmy Berzatto (el paper amb què Jeremy Allen White va guanyar el 2023 el premi Emmy a millor actor de sèrie còmica). En la tercera temporada, però, quedarà clar que el més difícil d'un projecte no és començar-lo, sinó sostenir-lo a llarg termini. Aixecar les persianes cada dia, sobretot quan falten mans i recursos, pot ser esgotador i conflictiu. I Carmy, que havia fugit de l'alta cuina de Nova York per deixar enrere actituds tòxiques i abusives, s'adonarà que no és senzill sortir del foc sense caure a les brases.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb la tercera temporada, disponible a partir d'aquest 14 d'agost, Disney+ renova la gran aposta d'aquests últims anys per The Bear, que va ser una de les clares vencedores dels premis Emmy 2023 (a part del guardó de White, va rebre'n nou més, entre els quals el premi a millor sèrie de comèdia i el reconeixement d'Ayo Edebiri com a millor actriu secundària de sèrie còmica). A més dels elogis gairebé unànimes tant per part de la crítica com de l'audiència, la sèrie desperta grans passions perquè White, el protagonista de la comèdia, és un dels homes del moment, sobretot des que surt amb la cantant Rosalía.

El primer episodi de la nova temporada pot sorprendre els espectadors delerosos de fogons roents, crits i corredisses. Les càmeres trepidants, fins i tot estressants, a què ens tenia acostumats el director Christopher Storer donen pas a uns plans lents i més aviat minimalistes, en què Carmy recorda els seus anys a Nova York, marcats per l'exigència esfereïdora dels restaurants d'alta gastronomia. A través de flashbacks tenyits d'una nostàlgia agredolça, el protagonista revela, per fi, els episodis més obscurs del seu passat, inclòs el funeral del seu germà Michael, el punt d'inflexió que motiva tota la sèrie. Tot i que les imatges del passat aniran apareixent durant els deu episodis de la nova temporada, la sèrie recupera aviat la trama agitada i incorpora noves línies narratives que aporten incertesa al futur de l'establiment. Aquells que en la resta de temporades van fruir de les escenes més tenses, que emulaven formalment el ritme de treball dels cuiners, podran satisfer els seus impulsos masoquistes, però hauran de tenir una mica de paciència.

Xoc de lideratge entre Carmy i Richie

Els nous episodis reparteixen joc entre els treballadors de l'Original Beef, que constitueixen una família escollida en què no falten els malentesos propis de qualsevol família de sang. Carmy i Richie (Ebon Moss-Bachrach) hauran de resoldre un xoc de lideratges que farà perillar l'estabilitat del restaurant. Carmy també toparà amb Sidney, cada vegada més experimentada i segura de les seves habilitats com a xef. La jove promesa (Ayo Edebiri) veurà recompensat el seu talent amb una oferta laboral temptadora que la farà dubtar: és més productiu mantenir-se fidel als orígens o atrevir-se a aixecar el vol?

Marcus Brooks (Lionel Boyce) tindrà un trasbals emocional molt fort i no passarà la millor temporada laboral, però l'amor per l'ofici el mantindrà dret i el farà sentir alliberat. En el sisè episodi, Tina Marrero (Liza Colón-Zayas) revelarà els seus inicis com a cuinera, amb un retorn al passat que aprofundeix en les capes psicològiques del personatge. També tindrà interès la relació de Carmy amb la seva germana Sugar, que, tot i que "van criar-se al mateix lloc, Carmy va marxar-ne i Sugar s'hi va quedar", segons explicava White a The Hollywood Reporter. Contra tot pronòstic, Claire Dunlap (Molly Gordon) encara no tindrà gaire protagonisme. La història d'amor entre Carmy i Claire es farà esperar, doncs, fins a la quarta temporada, que FX ha renovat de cara al 2025.

Malgrat els conflictes interns de l'Original Beef, la tercera temporada s'alça com un cant d'amor incondicional al món de la restauració, en què abunden propostes culinàries visualment delicioses i llargues converses sobre l'ofici. El repartiment compta amb alguns xefs reals de renom mundial, com Daniel Boulud, Dave Beran, Thomas Keller i René Redzepi, que apareixen a la sèrie per donar lliçons de gastronomia (i de vida) a l'equip de Carmy. En l'últim episodi de la temporada, la xef (fictícia) Terry, interpretada per Olivia Colman, pronuncia un discurs en què condensa la filosofia del seu restaurant: "El que he après al llarg dels anys és que, dels restaurants, els clients no en recorden el menjar. El que recorden són les persones [que hi treballen]".

stats