Ficció

Cinc sèries per escapar de la crispació: propostes que generen bon rotllo

El retorn de 'Totes les bèsties petites i grosses', 'Un hombre infiltrado' i 'Somebody somewhere' serveixen com a refugi

BarcelonaEn un moment de polarització i crispació, sovint necessitem trobar refugis que permetin descansar la ment i, fins i tot, reconciliar-se amb l'ésser humà. No és un objectiu fàcil, perquè a les plataformes abunden els drames, les distopies i, molt sovint, les històries angoixants. Hem garbellat l'oferta de les plataformes per trobar cinc propostes que aporten tranquil·litat i ens fan creure que, a vegades, la humanitat pot ser meravellosa.

'Totes les bèsties petites i grosses'

Filmin

Cargando
No hay anuncios

Un clàssic quan es tracta de trobar un lloc feliç televisiu. Com és tradició, les aventures del veterinari James Herriot tornen a Filmin a les portes del mes de desembre: aquest dimarts arrenca la cinquena temporada a la plataforma i, evidentment, també tindrem episodi especial de Nadal. A Totes les bèsties petites i grosses els drames són de baixa intensitat i, encara que sembli que els problemes siguin insalvables, sempre hi ha una solució a la vista. En aquesta nova temporada, la Segona Guerra Mundial segueix sent el teló de fons, però James Herriot tornarà a casa després del seu entrenament a la RAF i podrà gaudir de temps amb el seu fill acabat de néixer. També torna al poble el Tristan, el germà una mica tarambana de Siegfried Farnon, responsable de la clínica veterinària.

'Un hombre infiltrado'

Netflix

Cargando
No hay anuncios

En plena sequera de comèdies, una nova sitcom treu el cap a Netflix. Mike Schur, un dels creadors de referència del gènere gràcies a títols com The office, Parks and recreation, Brooklyn Nine-Nine i The good place, ha adaptat El agente topo, el documental xilè que va estar nominat als premis de l’Acadèmia de Cinema nord-americana com a millor pel·lícula de parla no anglesa. El veterà Ted Danson es posa en la pell del Charles, un viudo que s’acaba de jubilar i accepta la proposta d’una investigadora privada de convertir-se en un talp en una residència de la tercera edat per esbrinar si una de les internes és víctima de furts. El Charles creu que aquesta operació encoberta li retornarà una mica l'alegria de viure després de la mort de la seva dona.

“Diria que el propòsit d’aquesta sèrie és simplement parlar d’un tema del qual molt poca gent parla, que és l’envelliment”, diu Schur. “És aquell tema del qual no ens agrada parlar. Als Estats Units, però crec que també en molts altres països, fer-se gran es considera una cosa gairebé vergonyosa o trista”, diu el creador de la sèrie. Schur se'n surt amb el seu propòsit: parla de com tractem la gent gran des de la tendresa i l'humor i amb un magnífic Ted Danson, conegut per sèries com Cheers i The good place.

Cargando
No hay anuncios
'Somebody somewhere'

Max

Una de les sèries més delicioses del moment és aquesta comèdia de toc costumista ambientada a l'Amèrica profunda, en concret a Manhattan, Kansas. Els seus protagonistes, la Sam i el Joe, sempre s'han sentit els marginats de la classe, però ara que són adults i s'han retrobat al seu poble natal la seva amistat els serveix com a escut contra qualsevol desgràcia. Cap dels dos segueix el que es considera normatiu: la Sam té més de 40 anys, un físic que s'allunya dels cànons de bellesa establerts i una vida laboral difusa; el Joe és gai, creient i desitja amb tot el seu cor que l'estimin i formar una família després d'una infància marcada per l'assetjament escolar. Max acaba d'estrenar la tercera i última temporada d'aquesta comèdia de to indie –n'emet un episodi per setmana–. Si encara no la coneixeu, els nous episodis són l'excusa perfecta per fer una marató de la sèrie. Sentireu que els seus personatges, imperfectes però molt estimables, són els vostres millors amics. Rialles, i alguna llàgrima d'emoció, assegurades.

Cargando
No hay anuncios
'Mamen Mayo'

SkyShowtime

Quan un conflicte sembla irresoluble, la mediació pot ser el camí de la salvació. A mediar és al que es dedica Mamen Mayo, personatge interpretat per Sílvia Abril. Aquesta professional, convençuda que parlant (i negociant) la gent s'entén, està especialitzada en herències, una d'aquelles coses que treuen el pitjor de les persones. La sèrie, però, no va per aquest camí: sí, hi ha conflictes, però Mamen Mayo és capaç de tocar el cor dels seus clients i fer possible el que sembla impossible, com la reconciliació entre germans barallats per diners familiars. La primera sèrie espanyola de SkyShowtime (plataforma que té un acord amb Movistar Plus+ que també permet veure els seus continguts a través d'aquest servei) no és una astracanada sinó una comèdia humanista molt ben interpretada.

Cargando
No hay anuncios
'La vida sexual de las universitarias'

Max

L'elogi a l'amistat està al centre d'aquesta sèrie, que s'emmiralla en les comèdies esbojarrades universitàries. Mindy Kaling, reina de les sèries feel good, explica les peripècies de quatre companyes de residència i amigues durant el primer curs d'universitat. Max acaba d'estrenar la tercera temporada de la sèrie, que té una baixa important: Rennée Rapp, que interpretava la pija de les quatre amigues, deixa de ser un personatge central de la sèrie i només hi apareixerà de forma puntual. L'actriu va decidir apartar-se de la sèrie per centrar-se en la seva carrera musical.