Ficció

Així és la sèrie de Netflix sobre el crim de la Guàrdia Urbana

La plataforma ha fet públic avui el tràiler de la ficció, protagonitzada per Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez

BarcelonaÉs un dels projectes de Netflix que més expectació generen de cara a la pròxima temporada i avui la plataforma ja n'ha deixat veure les primeres imatges. El cuerpo en llamas, que s'estrena el 8 de setembre, recrearà el crim de la Guàrdia Urbana amb Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez en els papers de Rosa Peral i Albert López, condemnats per l'assassinat de l'agent Pedro Rodríguez. El cos del mort, parella de Peral, va aparèixer calcinat al maleter del seu cotxe, al pantà de Foix, el maig del 2017.

Cargando
No hay anuncios

A més de Corberó i Gutiérrez, la minisèrie també compta en el seu repartiment amb Isak Férriz, que dona vida al Javi, exmarit de Peral; amb José Manuel Poga, que interpreta la víctima, i amb Eva Llorach, guanyadora del premi Goya a la millor actriu revelació l'any 2019, que es posa a la pell de la policia encarregada de la investigació del crim. El guió de la minisèrie ha anat a càrrec de Laura Sarmiento, responsable d'Intimidad, mentre que la direcció dels capítols és de Laura Mañá i Jorge Torregrossa.

Aquest mes Úrsula Corberó protagonitza la portada de Vogue i en l'entrevista que concedeix a la revista explica els dubtes que va tenir a l'hora d'acceptar el paper de Rosa Peral. "És un tema molt delicat que va fer que em pensés molt formar part del projecte. No volia caure ni en el groguisme, ni en el morbo, ni en un discurs patriarcal", assenyala Corberó. "La gent no està acostumada a veure una dona en un cos policial, mare, assassina i sexualment activa. Per això tenia molta por de ficar-me en aquest projecte. Vaig pensar que hi havia un personatge, però no volia sumar-li a una història real més morbo ni més cosificació", insisteix l'actriu, que remarca que a la minisèrie hi ha més de ficció que de realitat.

Cargando
No hay anuncios

És la primera vegada que aquest cas es tracta des de la ficció. Anteriorment, el programa de Carles Porta Crims li va dedicar diverses entregues tant de la versió radiofònica com de la televisiva. L'especial de TV3, que constava de quatre episodis, va tenir una audiència mitjana de 446.000 espectadors i un 20,4% de share.