Televisió

"Estem absolutament destrossats": els actors de 'Friends' recorden Matthew Perry

Salma Hayek, que va rodar amb Perry 'Només els ximples s'enamoren', també s'ha unit als missatges de condol

3 min
Els sis protagonistes de ‘Friends’ firmen amb la HBO el seu retorn

BarcelonaDos dies després de fer-se pública la mort de Matthew Perry, els seus companys a Friends –Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc i David Schwimmer– han parlat per primera vegada de la pèrdua del seu amic. Els cinc membres del repartiment han emès un comunicat conjunt que s'ha publicat a través de la revista People. "Estem completament destrossats per la pèrdua del Matthew. Érem més que simples companys de repartiment. Som una família", diuen els cinc actors.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En el comunicat també indiquen que no volen parlar gaire més de la mort del seu amic i que ara mateix prefereixen viure el seu dol de la manera més privada possible. "Hi ha molt més a dir, però ara mateix ens volem prendre el nostre temps per processar el dol i aquesta pèrdua immensa", diuen. I afegeixen: "Amb el temps direm més coses, com i quan puguem fer-ho". El comunicat acaba amb un missatge de suport a la família i els amics de Matthew Perry.

Una imatge promocional de 'Friends'

Els sis protagonistes de Friends es van fer famosos arreu del món gràcies a la sèrie. Tots ells eren cares poc conegudes pel gran públic quan van començar amb la sèrie i plegats van haver d'aprendre a gestionar una fama d'abast mundial. Dels sis, només Perry i Aniston es coneixien mínimament abans de començar a rodar la sèrie, i la resta es van fer amics a mesura que treballaven junts. L'experiència va forjar un vincle que va perdurar en el temps un cop acabada la sèrie, malgrat que van deixar de veure's tan sovint com quan compartien plató. El mateix Matthew Perry en l'especial de retrobament que van fer el 2021 explicava com era d'especial la relació entre tots sis. "La millor manera de descriure-ho és que després que s'hagués acabat la sèrie, en una festa o en qualsevol altra trobada social, si un de nosaltres es trobava amb un altre la nit s'acabava. Simplement seies amb aquella persona tota la nit i et disculpaves amb la gent amb qui estaves: havien d'entendre que t'havies trobat algú especial per a tu i que hi parlaries tota la resta de la nit", va explicar llavors davant dels seus companys, que no van poder evitar emocionar-se.

Aquesta indestructible relació es va començar a forjar abans de l'estrena de la sèrie, quan James Burrows, director del primer episodi, va decidir organitzar un viatge a Las Vegas per a tot el repartiment amb un avió privat. Durant el vol els va ensenyar el capítol pilot ja muntat i un cop a Las Vegas els va avisar que aquella seria la seva última nit com a persones anònimes, una afirmació que tots van pensar que era una broma. Davant la incredulitat dels actors, Burrows els va prestar 200 dòlars a cadascun i els va convidar a anar a jugar al casino, una experiència que mai més van poder repetir sense que algú els aturés per demanar-los una foto.

El fet que els actors de Friends hagin trigat dos dies a pronunciar-se sobre la mort del seu amic havia sorprès els seguidors de la sèrie. Diversos mitjans nord-americans havien apuntat que Aniston i la resta estaven preparant un comunicat conjunt per recordar Perry i assenyalaven que el grup estava molt trasbalsat per la mort del seu amic. No és la primera vegada que opten per fer un comunicat conjunt, també ho van fer quan van anunciar l'especial de retrobament per a la HBO. Llavors, però, els sis van fer una publicació a Instagram (Aniston, de fet, es va obrir un compte expressament per a això). En aquesta ocasió han decidit deixar les xarxes socials de banda i triar una via de comunicació molt més sòbria.

En les últimes hores també ha tingut un record per Perry l'actriu Salma Hayek, que va ser la seva companya de repartiment a Només els ximples s'enamoren. En una publicació a Instagram la mexicana explica que ha necessitat un parell de dies per "processar la profunda tristesa" que li ha provocat la mort de Perry. "Al llarg dels anys, ell i jo vam recordar amb nostàlgia i gratitud aquell important moment de la nostra vida", ha detallat Hayek, que assegura sentir-se orgullosa que Perry considerés la pel·lícula que van fer plegats un dels millors papers de la seva carrera. "Amic, has marxat massa aviat, però continuarà celebrant les teves bromes, la teva perseverança i la teva bondat", finalitzava el missatge.

stats