La 'Revista del Vallès' tanca després de 73 anys
Es publicarà per últim cop aquest divendres com a conseqüència de la baixada d'ingressos. Els deu treballadors seran acomiadats
GranollersLa 'Revista del Vallès', fundada l'agost del 1940, es publicarà aquest divendres per última vegada, després de 73 anys de presència als quioscos. Això la convertia en la segona publicació local més antiga de Catalunya, per darrere del 'Diari de Vilanova', i havia esdevingut un setmanari de referència a la ciutat de Granollers i a la comarca del Vallès Oriental.
El director de la publicació, Paco Monja, ha explicat que el tancament ha estat motivat fonamentalment pel descens de la publicitat i la baixada de vendes, les seves dues úniques fonts d'ingressos, ja que la revista no rebia cap subvenció. Segons Monja, la publicació ha perdut més d'un 70% de publicitat en els darrers sis anys. Per la seva banda, el president de l'editorial Tarafa Editora de Publicacions, Joan Catafal, ha recordat que els ingressos del segon trimestre d'aquest 2013 han disminuït un 45% respecte als primers tres mesos de l'any.
Per aquest motiu, aquest dimecres a la tarda Catafal va comunicar la liquidació de l'empresa i l'acomiadament dels deu treballadors que tenia actualment en plantilla. Des del 2011 ja s'havien fet tres expedients de regulació d'ocupació, que van suposar l'acomiadament de diversos treballadors i la desaparició de les corresponsalies. "S'han fet molts esforços, però hem patit una agonia de forma continuada", ha assegurat Catafal, i ha afegit que "els periodistes s'han adaptat sempre de forma generosa a la situació".
"És una molt mala notícia", ha lamentat Monja, que recorda que la 'Revista del Vallès', tot i que va ser fundada per un grup de joves falangistes, ha estat "al servei de la comarca i dels lectors durant més de 70 anys i és a anys llum d'aquell pensament dels inicis". Nascuda a Granollers, la revista es anomenar en la seva primera etapa 'Estilo', i el 1942 se li va canviar el nom pel de 'Vallès'. El 1977, les mateixes persones que l'havien fundat van crear la societat limitada Revista del Vallès, la qual cosa va desvincular la publicació de l'orientació política amb què havia nascut. Aquest canvi va coincidir amb la professionalització de la redacció i la introducció del català a les seves pàgines, que fins aleshores es combinava amb el castellà.
L'últim número, que es publicarà com sempre en divendres, tindrà vuit pàgines dedicades a acomiadar-se dels lectors.