L'escriptora Milena Busquets, al 'RAR' d'aquest diumenge

 L'autora de 'També això passarà', al capdamunt de les llistes de llibres més venuts, protagonitza un suplement que, a més d'ecos literaris, incorpora el tast evocador dels plats casolans, alguna nota arqueològica i una peculiar crònica binguera 

Milena Busquets
Ara
06/03/2015
2 min

BarcelonaAmb la seva novel·la 'També això passarà', Milena Busquets (Barcelona, 1972) ha aconseguit un fenomen molt rar en un escriptor pràcticament debutant: arrasar en la Fira de Frankfurt i que les editorials més prestigioses del món comprin els drets del llibre. Malgrat això, la Milena, filla de l'editora Esther Tusquets i protagonista del 'Rar' d'aquest diumenge, encara es ruboritza sincerament quan algú es refereix a ella com a “escriptora”: “Un escriptor és algú com Txékhov o Proust, no? Si publico cinc llibres més, llavors ja començaré a pensar en considerar-me una”, protesta.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La xarxa de connexions a partir de Milena Busquets es desplega per construir un suplement que, a més de literatura, incorpora altres temàtiques. Per exemple, la Milena va estudiar arqueologia a Londres: l'excusa perfecta perquè Eudald Carbonell confeccioni per al 'Rar' un assaig sobre com era Europa... fa un milió d'anys. D'altra banda, la Blanca, alter ego de Milena Busquets a 'També això passarà', utilitza el sexe com a eina terapèutica per alleujar el dol provocat per la mort de la seva mare. Què opina d'això el sexòleg Antoni Bolinches? El seu diagnòstic, al 'Rar'.

Més temes: l’última novel·la firmada per Esther Tusquets, mare de la Milena, es titulava '¡Bingo!' i era un autoretrat còmic i tendre sobre la ludopatia. Estirant d'aquest fil, Toni Vall ha passat una nit al bingo i ens explica les seves impressions en una crònica plena de notes d'ambient. D'altra banda, a la revista dedicada a Milena Busquets també hi ha espai per la gastronomia. En un fragment de 'També això passarà', la seva protagonista explicava que, de petita, es llançava “sobre les llenties, l’arròs a la cubana o els macarrons com si fossin les menges més delicioses del món”. A partir d'aquí, el suplement fa un tast dels plats casolans més deliciosos dels restaurants de Barcelona.

stats