Mèdia06/03/2015

L'escriptora Milena Busquets, al 'RAR' d'aquest diumenge

 L'autora de 'També això passarà', al capdamunt de les llistes de llibres més venuts, protagonitza un suplement que, a més d'ecos literaris, incorpora el tast evocador dels plats casolans, alguna nota arqueològica i una peculiar crònica binguera 

Ara
i Ara

BarcelonaAmb la seva novel·la 'També això passarà', Milena Busquets (Barcelona, 1972) ha aconseguit un fenomen molt rar en un escriptor pràcticament debutant: arrasar en la Fira de Frankfurt i que les editorials més prestigioses del món comprin els drets del llibre. Malgrat això, la Milena, filla de l'editora Esther Tusquets i protagonista del 'Rar' d'aquest diumenge, encara es ruboritza sincerament quan algú es refereix a ella com a “escriptora”: “Un escriptor és algú com Txékhov o Proust, no? Si publico cinc llibres més, llavors ja començaré a pensar en considerar-me una”, protesta.

Inscriu-te a la newsletter Sèries refugiTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La xarxa de connexions a partir de Milena Busquets es desplega per construir un suplement que, a més de literatura, incorpora altres temàtiques. Per exemple, la Milena va estudiar arqueologia a Londres: l'excusa perfecta perquè Eudald Carbonell confeccioni per al 'Rar' un assaig sobre com era Europa... fa un milió d'anys. D'altra banda, la Blanca, alter ego de Milena Busquets a 'També això passarà', utilitza el sexe com a eina terapèutica per alleujar el dol provocat per la mort de la seva mare. Què opina d'això el sexòleg Antoni Bolinches? El seu diagnòstic, al 'Rar'.

Cargando
No hay anuncios

Més temes: l’última novel·la firmada per Esther Tusquets, mare de la Milena, es titulava '¡Bingo!' i era un autoretrat còmic i tendre sobre la ludopatia. Estirant d'aquest fil, Toni Vall ha passat una nit al bingo i ens explica les seves impressions en una crònica plena de notes d'ambient. D'altra banda, a la revista dedicada a Milena Busquets també hi ha espai per la gastronomia. En un fragment de 'També això passarà', la seva protagonista explicava que, de petita, es llançava “sobre les llenties, l’arròs a la cubana o els macarrons com si fossin les menges més delicioses del món”. A partir d'aquí, el suplement fa un tast dels plats casolans més deliciosos dels restaurants de Barcelona.