Oferta sonora

Contes en anglès, iniciació a la meditació i dosis de creativitat: els nous pòdcasts infantils de 3Cat

La plataforma amplia la seva oferta d'àudio per al públic més jove

3 min
Els pòdcasts de 3Cat

Barcelona3Cat reforça la seva oferta de pòdcasts per al públic més jove, endinsant-se en tota mena d'universos. El catàleg de continguts d'àudio de l'SX3 s'amplia amb cinc nou títols –Em dic Goa, Som com som, 365 per què?, 10 minuts de pati, My first big story– i la tercera temporada de Van fer història, que convida els més petits a descobrir personatges històrics.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pel que fa a les novetats, els pòdcasts aborden àmbits ben diversos. Un dels continguts més singulars de la nova fornada de pòdcasts de l'SX3 és 10 minuts de pati, de Vilma Montoliu, una proposta que introdueix els més petits en la meditació, una pràctica que no és tant un exercici de relaxació com una manera de connectar amb ells mateixos i saber com es troben i què senten. "És divertit perquè la meditació sembla impossible per als adults i, en canvi, els nens connecten molt de pressa amb l'exercici. I llavors són ells els que demanen més. Dintre de cada nen hi ha un petit buda", explica Montoliu. Els pòdcasts són 10 episodis de 10 minuts cadascun i es plantegen com un recorregut per als nens, com petits contes o visualitzacions. "No és avorrit, intento que al llarg de la meditació hi hagi petits tocs d'humor, que és molt necessari", diu la seva responsable. A través de les meditacions es treballen coses com les pors nocturnes, l'autoestima o l'empatia.

Per la seva banda, la dibuixant Eva Armisén i el músic Marc Parrot han creat Som com som, un pòdcast perquè els més petits s'adonin que són "únics però que, a la vegada, comparteixen coses amb molta gent". La seva proposta està estructurada en tres blocs: Som com mengem, en què sis personatges amb personalitats molt diferents s'acosten a la taula; Som com sentim, en el qual la doctora Estrafolària analitza les coses rares que els passen als nens, i Som com actuem, en què sis personatges parlen d'aquelles coses que se'ls donen. "Aquest últim bloc realment parla sobre com tots tenim alguna cosa en la qual som molt bons i moltes altres en les que no. Trobar les persones que ens complementen és important per poder treballar en equip", explica Armisén. Els pòdcasts compten amb música de Marc Parrot, que ha fet una cançó per a cada un dels personatges, i amb contingut audiovisual extra que consisteix en vídeos filmats a l'estudi d'Armisén. Els guions són de Jordi Ventura i Jaume Buixó i han estat elaborats "amb un punt volat" que estimula la imaginació dels nens.

L'especialista en criança conscient Míriam Tirado ha portat al món sonor la seva sèrie de novel·les Em dic Goa, protagonitzada per una adolescent de 12 anys. Tot i que el pòdcast es basa en la saga de llibres, Tirado remarca que el material dels àudios és nou i fa èmfasi en l'emoció de poder posar veu als personatges que ha escrit.

Aprendre anglès d'una manera divertida i natural és un dels objectius de My first big story, de Pau Guillamet i Rebecca June, que es van conèixer a través del programa Kids XS. En la primera temporada, de 15 episodis, la parella explica grans clàssics de la literatura en anglès i en català. Són títols com El màgic d'Oz, Frankenstein o El petit príncep. No es tracta de simples narracions: els relats també inclouen crides a l'acció perquè els oients facin coses que els demana el conte.

L'últim dels nous pòdcasts és 365 per què?, que s'inclou també en el SuperCampus, la plataforma educativa en català de 3Cat, i que dona respostes a tota mena de preguntes, com ara "Per què els miralls reflecteixen la teva imatge?" o "Per què la benzina és tan cara?" La proposta de Marta Calvo Carbonell és que aquest contingut siguin "microcàpsules de coneixement" que es puguin consultar diàriament perquè "és des de la curiositat quan s'aprèn".

stats