Mèdia30/09/2015

Un programa per descobrir el millor de Catalunya a través d’ulls estrangers

Ivana Miño farà de guia a visitants d’arreu del món a ‘Catalunya Experience’, que avui arriba a TV3

Albert Castellví Roca
i Albert Castellví Roca

Barcelona“Si vingués un amic estranger a casa durant una setmana, què faríem, on el portaríem?” La pregunta la formula Xavier Brichs, director de Catalunya Experience, un nou programa que TV3 estrena aquesta nit (22.40) i que té en aquest interrogant la premissa fonamental. Cadascun dels seus onze capítols és una possible resposta, una ruta per Catalunya per mostrar a un viatger -i, a través d’ell, als espectadors catalans- els millors paisatges del país, però també les festes i tradicions més populars, plats típics i tot tipus d’experiències de què es pot gaudir arreu del territori.

Inscriu-te a la newsletter Sèries refugiTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

“Estem orgullosos del nostre país i ens agrada la idea d’ensenyar-lo de manera fresca, lluminosa, espontània”, explica Brichs, que destaca que Catalunya Experience “no és només un programa de paisatges, sinó també de sensacions i emocions”. En aquest sentit, explica, les experiències que proposa van des de visitar llocs “que s’han de veure”, com la Sagrada Família, fins a descobrir racons amb encant “que no surten a les guies”, passant per la Patum, una subhasta de peix o una calçotada, per exemple.

Cargando
No hay anuncios

L’actriu Ivana Miño ( Ventdelplà, Gran Nord ) s’estrena com a presentadora fent de guia dels visitants, arribats dels cinc continents. Els seus convidats, escollits amb l’ajuda de l’Agència Catalana de Turisme -que col·labora amb el programa i de fet li cedeix el nom, ja que Catalunya Experience és la marca amb què l’entitat promociona el país a través d’internet-, són persones amb un grau d’influència notable a través de les xarxes socials.

Els capítols arrenquen en el moment en què Miño recull un dels convidats a l’aeroport. És el primer cop que es veuen cara a cara i el visitant no sap absolutament res de la ruta que li han preparat, que acabarà novament a l’aeroport una setmana més tard. Els episodis, però, no són temàtics ni se centren en territoris concrets, sinó que estan pensats expressament per satisfer els gustos del seu protagonista, de manera que una sola entrega pot passar per zones molt diverses del país.

El rodatge de Catalunya Experience ha durat un any sencer, ja que un dels seus objectius era mostrar, diu Brichs, “tots els colors de Catalunya” i les tradicions pròpies de cada estació. En això hi ha jugat un paper important la tecnologia: càmeres GoPro, drons, timelapses o càmeres 4K donen al programa un “look cinematogràfic”.

Cargando
No hay anuncios

Per facilitar l’entesa amb els convidats, els capítols s’han rodat en anglès. TV3 els emetrà en una versió que combina doblatge i subtítols, però també oferirà l’opció de veure’ls en versió original a través del sistema dual. Això ha d’afavorir l’exportació del programa, una línia que TV3 vol explotar. De fet, la cadena està a punt de tancar un acord amb una aerolínia “important” perquè l’espai es vegi als seus avions, i la setmana vinent el portarà al festival internacional Mipcom per presentar-lo a canals de tot el món.

Els capítols

Onze rutes per Catalunya amb onze convidats

Cargando
No hay anuncios

El cap de Creus i la Garrotxa

Trevor Hawkins, realitzador de vídeos de viatges nord-americà.

El Pallars i una calçotada

Cargando
No hay anuncios

Allan Edward Hinton, fotògraf britànic.

Sant Jordi i havaneres

Jarek Kret, meteoròleg, i Beata Tadla, presentadora de televisió molt coneguda a Polònia.

Cargando
No hay anuncios

Serra de Boumort i cargols

Corno van den Berg, fotògraf de natura holandès.

De Verges a Tarragona

Cargando
No hay anuncios

Nigel Planer, actor (era el Neil d’ Els joves ) i autor de blogs de viatges britànic.

Flors a Girona i arròs ebrenc

Manu Espinosa i Arturo López, consultors de comunicació i màrqueting mexicans. Gaudí, Patum i Pedraforca

Cargando
No hay anuncios

Putri Anindiya, estudiant de periodisme i instagramer molt popular a Indonèsia.

Aigüestortes, Boí i el Barça

Corinne i Dominique Toulat, museògrafa i artista francesos.

Cargando
No hay anuncios

De Montserrat a Núria

Annabel Candy, bloguera de viatges australiana.

Verema i castells

Mash Shiokawa, sommelier japonès expert en vins catalans.

L’Aran i Fira de Santa Llúcia

Meruschka Govender, bloguera i impulsora de projectes de turisme sostenible sud-africana.