MITJANS EN CATALÀ
Mèdia12/09/2012

El PP torna a impedir que TV3 es vegi al País Valencià

Salvador Almenar
i Salvador Almenar

El Partit Popular va tornar a passar el corró de la majoria absoluta en el debat celebrat ahir sobre la presa en consideració de la iniciativa legislativa popular (ILP) Televisió Sense Fronteres. El vot en contra dels populars va significar que es tanqués la porta al restabliment de les emissions de TV3 al País Valencià, que estan interrompudes fa més d'un any i mig. D'aquesta manera, el PP va desoir les 651.650 persones que van sol·licitar el debat d'una iniciativa que pretenia garantir que als territoris amb una llengua comuna s'afavorís la recepció de qualsevol televisió o ràdio en aquest idioma. Només UPyD es va alinear amb els populars i va votar en contra que es prengués en consideració, i van afirmar que la ILP promoguda per Acció Cultural "tan sols busca crear barreres entre els territoris".

Inscriu-te a la newsletter Sèries que t'abracenTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El PP va buscar factors externs per explicar la seva negativa a considerar la iniciativa i, en aquest cas, va trobar en els problemes tècnics i la crisi els seus aliats. El diputat popular Ramón Moreno va explicar des de la tribuna que no hi ha recursos econòmics destinats a la reorganització del mapa mediàtic, al mateix temps que va defensar que, en tot cas, ara no seria el moment per fer-ho perquè "s'hauria de dedicar una gran quantitat de recursos a replanificar els diferents múltiplexs, amb un gran cost per a l'administració, els operadors i també per als usuaris pel canvi de canals que es produirien". A més, va afegir que la proposta resulta "inviable" per l'escassetat en l'espai radioelèctric, que es limita a només un múltiplex per a cada autonomia. Amb la negativa del Partit Popular de dotar el País Valencià d'un nou múltiplex, cal veure si ara els seus diputats populars valencians també responsabilitzaran el govern espanyol de ser el responsable que no es pugui veure TV3.

Cargando
No hay anuncios

Els portaveus de la resta de grups parlamentaris van aplaudir la iniciativa popular, a la qual van donar suport, sense èxit, perquè fos possible tramitar-la. Gran part del discurs de l'oposició va ser compartit per la gran majoria dels partits, que van fonamentar el sí en el dret i la llibertat d'informació. El diputat de Compromís, Joan Baldoví, va recordar a la bancada del PP les paraules del president valencià, Alberto Fabra, dies després del cessament de les emissions. "Sembla mentida que en ple segle XXI es limiti la possibilitat de triar el mitjà de comunicació que els ciutadans desitgin", va dir el llavors alcalde de Castelló. Els partits catalans també van criticar el veto del PP. Per exemple, la diputada de CiU Montserrat Surroca va defensar que l'espai radioelèctric espanyol hauria de protegir les diferents llengües de l'Estat.