Guardons
Mèdia05/10/2022

La periodista Sònia Sánchez, de l'ARA, finalista del Premi Boehringer Ingelheim

Un interactiu signat per ella analitzava els conflictes de la zona del Brasil que exporta soja per fabricar pinso per al bestiar

À.G.
i À.G.

BarcelonaL'interactiu Vides trencades per la soja que alimenta els nostres porcs, publicat a l'ARA i redactat per la periodista Sònia Sánchez, ha estat designat finalista en la categoria de periodisme i divulgació en salut mediambiental, en el marc del Premi Boehringer Ingelheim, el més antic del país dedicat a la comunicació en aquest sector. El reportatge multimèdia, amb fotografies de Ruth Marigot, explica com bona part de la soja que es fa servir a Catalunya per manufacturar pinso per als porcs prové de cultius del Brasil, que són objectes de conflictes per la terra i, a més, comporten la desforestació de la zona. La peça es va realitzar amb l’equip d’interactius i Ara vídeos del diari, amb Ricard Marfà al disseny, Idoia Longan, Jordi Guilleumas i Marc Camprodon com a programadors i Marta Masdéu assumint l'edició de vídeo. Va comptar amb la col·laboració de l'ONG GRAIN, especialitzada en la recerca sobre sostenibilitat alimentària.

Cargando
No hay anuncios

El jurat d'aquesta edició tan especial ha estat format per experts del sector periodístic com Elena Lázaro, periodista i coordinadora de la unitat de cultura científica i de la innovació de la Universitat de Còrdova; Pampa García, coordinadora del Science Media Centre España, i Sergio Alonso, director adjunt de La Razón, director del suplement A tu salud i vocal de l'Associació Nacional d'Informadors de la Salut (ANIS). Tots ells han hagut de triar els millors treballs i perfils d'entre un total de 471 candidatures, que representa una xifra rècord de participació, sumant-hi les quatre categories.

Els guanyadors de les diferents categories són: el redactor José Ignacio Martínez Rodríguez per Un dia en un dels departaments pediàtrics més grans de l'Àfrica, publicat a El País; la redactora de l'àrea de salut d'El Mundo, Cristina G. Lucio, juntament amb el videògraf Daniel Izeddin i el fotògraf José Aymá, per A l'interior del laboratori més gran de seguretat biològica d'Espanya; la periodista Laura G. de Rivera per l'article Quant contamina internet?, publicat a la revista Muy Interesante, i el periodista Fermín Apezteguia Hernández per la seva trajectòria periodística en el camp de la salut.