Mèdia01/05/2013

Periodista, la pitjor professió

El portal de feina americà Careercast considera el de periodista el pitjor ofici d'una llista de 200

Ara
i Ara

BarcelonaArreu del món, milers de periodistes perden la seva feina, víctimes de la corrosiva combinació de crisi econòmica i crisi del model d'informació. A aquells que, tot i així, es plantegen dedicar-s'hi, el portal de feina americà Careercast els acaba de llançar una nova galleda d'aigua freda. En el rànquing que cada any publica de les 200 millors professions del món, la de periodista tanca la llista, en el lloc 200. Dit d'una altra forma, no n'hi ha cap de pitjor.

Inscriu-te a la newsletter Sèries que t'abracenTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons el portal, els periodistes americans tenen les pitjors condicions laborals i s'enfronten a l'atur en una proporció molt més elevada que la resta de professions. És per això que la seva és la pitjor professió de totes. El lloc 200 l'ocupen, per ser exactes, els periodistes de diaris, però altres col·legues de professió no en surten gaire més ben parats: els fotoperiodistes són al lloc 188 i els periodistes de ràdio i televisió, en el 184. Professionals de la informació tanquen, així, la classificació dels llocs de feina, molt a prop de professions com xarcuter (lloc 182), reparador de teulades (192), carter (193), lector de comptadors (194), granger de productes lactis (195), treballador en una refineria (196), actor (197), soldat (198) i transportista de fusta (199).

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa a les millors professions, el rànquing l'encapçalen els tècnics d'estadístiques. Ells ocupen la primera posició, seguits pels enginyers biomèdics (2), enginyers de software (3), professionals de l'audiologia (4), planificadors financers (5), higienistes dentals (6), terapeutes ocupacionals (7), òptics (8), terapeutes físics (9) i analistes de sistemes informàtics (10). Ells ocupen les millors posicions, les de les feines amb més bones perspectives.

De fet, el sistema que determina que la millor professió sigui la de tècnic d'estadístiques i la pitjor la de periodista no és altre que l'anàlisi dels llocs de feina existents, dels llocs de feina vacants i del nombre de professionals del sector que estan a l'atur. També s'analitzen les condicions laborals i les perspectives de carrera professional de cada sector. Dades que, un cop posades damunt la taula, demostren que entre l'encarregat de llegir estadístiques i el de redactar notícies hi ha tot un abisme.