Mèdia26/10/2011

Pedro J. Ramírez: "No veig cap signe de penediment en el comunicat d'ETA"

El director del diari 'El Mundo' insisteix que "està justificat l'escepticisme" respecte el comunicat d'ETA "perquè el que vol és promocionar una opció política a menys d'un mes de les eleccions"

Ara
i Ara

BarcelonaEl director del diari El Mundo, Pedro J. Ramírez, que ha presentat el seu llibre El Primer Naufragio a El matí de Catalunya Radio, ha reconegut el "nostre escepticisme", el d'ell i el seu diari, després del comunicat d'ETA "perquè ho seria en qualsevol circumstància" i perquè "s'ha produït menys d'un mes abans d'unes eleccions generals". Considera que, en aquest context, "és obligat l'escepticisme i la fredor" ja que pretenen "promocionar una opció política determinada".

Inscriu-te a la newsletter Sèries que t'abracenTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Davant del fet que sigui una marca (Amaiur) que ha renunciat en els seus estatuts a la violència, igual que Bildu, Ramírez s'ha refugiat amb la figura de l'exlíder de Batasuna Iñaki Antiguedad, que va a les llistes per a les eleccions generals, per acabar dient que ell prefereix "un estatuts que neguen la violència a uns que no la neguen" però que "una cosa són les paraules i l'altra els fets.

Cargando
No hay anuncios

Segons les seves paraules, no hi ha hagut "un penediment sincer" ja que no s'ha produït per part de la banda armada "cap penediment respecte l'horror profund que han creat". Opina que excepte Gamboa "l'etarra que em va intentar matar", que és "l'únic que s'ha penedit" perquè "ha ajudat la policia i ha delatat altres membres de l'organització" els altres no han demanat mai perdó. Un argument que el porta a les tesis de Rosa Díez, líder de UPyD, que reclama a ETA que ajuda a la justícia a aclarir els 300 actes criminals relacionats amb ETA que resten pendents de resolució.

Rajoy i Rubalcaba

Cargando
No hay anuncios

Comparats amb els líders polítics que protagonitzen els eu llibre d'història, Ramírez no es quedaria amb els candidats actuals a la presidència del govern el 20-N. "Parlaven i escrivien bé en aquell temps", ha dit. "Els millors talents de la nació" es dedicaven a la política "igual que a Espanya al principi de la transició". creu que "eren molt millors unes eleccions amb Suárez i González que amb Rajoy i Rubalcaba". Tot i això, creu que "cal un mandat clar" per part de la ciutadania per a que el Partit Popular pugui afrontar "aquesta situació límit en què ens trobem". En cas de no obtenir la majoria absoluta, el director d'El Mundo entén que el que hauria de fer és "pactar amb el PSOE abans que amb el PP".

Les pràctiques del seu diari: la pancarta amb les lletres "ETA"

Cargando
No hay anuncios

Ramírez s'ha felicitat per l'habilitat del fotògraf que va fer la foto que tanta polèmica va causar a Twitter i altres xarxes socials en que es veia un cartell d'una manifestació abertzale retallat per les lletres ETA. Des del seu punt de vista, "és una polèmica creada artificialment a Twitter" perquè des que es va publicar el 21 d'agost "cap lector d'El Mundo se n'havia queixat". Diu que és una foto de la qual se'n sent orgullós i que es justifica "perquè hi apareixia Tasio Erkizia". No creu que sigui una manipulació i apunta que és una política habitual en el periodisme "l'enquadrament amb intencionalitat".

Rajoy

Cargando
No hay anuncios

Ramírez ha deixat clar que Rajoy és el seu candidat perquè "sempre busca grans acords". Això és una virtut necessària perquè en la propera legislatura s'hauran d'abordar "canvis constitucionals". Entre aquestes, hi inclou el "redimensionament a la baixa de l'estat autonòmic", perquè és "ineficient i onerós", i "la limitació del seu endeutament". Contrariat per l'argument que la major part del dèficit el genera l'Estat espanyol i no les seves autonomies, Ramírez ha replicat que aquestes "redunden serveis i gestionen ineficaçment" qüestions com "l'educació i la sanitat". Entre els seus blancs, ha situat les televisions autonòmiques, que "com Canal9 o Tv3 tenen uns enormes dèficits". Des del seu punt de vista, optaria "per la privatització o el tancament" de les televisions autonòmiques "que no ofereixin un servei diferenciat".

Europa

Cargando
No hay anuncios

Sobre Europa ha afirmat que avui és "un dia clau oper a l'euro" i "decisiu" per a la Unió Europea.Des del seu punt de vista, creu que de la reunió entre caps d'Estat d'aquest dimecres, Espanya n'hauria de sortir sense "una quitança" perquè això significaria encarir el preu "del nostre deute". "Voldria dir que diem a la gent que ens deixa diners que allò que ens compra per 100 només val 95" no estic segur que Zapatero impedeixi que això passi.

Ramírez, que s'ha mostrat plenament europeista, ha assegurat que "cal que aconseguim ser una unió política i no només unió monetària". "Hem de fer que les eleccions europees siguin la clau del nostre destí" perquè "a Espanya sempre li ha anat bé dins Europa", tant al 1985 amb González com al 1999 amb Aznar.

Cargando
No hay anuncios

El periodista, que ha reconegut que parlant sobre el passat com ell fa en el seu llibre "et pots mirar en un mirall, ha parlat de la mala gestió econòmica de la Revolució francesa i l'ha comparat amb la situació actual. Diu que hem transformat la inflació d'aquells temps en "emissió de deute: en prima de risc".

Per això, ha alarmat que si Zapatero "permet avui alguna quitança respecte el deute espanyol, ni que sigui d'un 5%, encariria tot el deute" cosa que creu que tindria unes conseqüències molt greus. Des del seu punt de vista, aquesta situació no faria res més que greujar la situació "dels més pobres", "dels més desafavorits" que són els que paguen el fet que "cada cop destinem més diners al pagament del deute.