Mèdia 01/04/2021

Oberta la convocatòria de la quarta edició del premi María Luz Morales

El guardó està dedicat al periodisme de caràcter feminista

A.P.
2 min
El premi va néixer com homenatge María Luz Morales, a la primera dona que va dirigir un mitjà d'abast nacional a l'estat espanyol

Incentivar treballs periodístics que tractin sobre l’empoderament de les dones i els feminismes en qualsevol dels seus vessants. Amb aquest objectiu va néixer el premi de periodisme María Luz Morales, que acaba d'obrir la convocataria de la seva quarta edició. Batejat en homenatge a la primera dona que va comandar un diari d'abast estatal a Espanya –La Vanguardia, del juliol del 1936 al febrer del 1937–, el guardó el convoquen La Ciba –l'espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet– i l'Observatori Cultural de Gènere, i compta amb el suport del diari ARA.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A causa de la pandèmia, que no va permetre celebrar l'edició de l'any passat, en aquesta edició podran optar al premi treballs publicats tant durant el 2019 com durant el 2020. La convocatòria estarà oberta fins a les 15.00 hores del 10 de juny del 2021 i s'acceptaran peces fetes en qualsevol de les llengües de l'Estat. Les candidatures seran valorades per un jurat format per Maribel Cárdenas (directora de polítiques d’igualtat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet), Esther Vera (directora de l’ARA), M.Àngels Cabré (Observatori Cultural de Gènere), Marta Corcoy (presidenta de l’ADPC, Associació de Dones Periodistes), la sociòloga Marina Subirats i els periodistes Lluís Reales i Ariadna Oltra. El jurat escollirà un primer premi i un accèssit, dotats amb 2.000 i 1.000 euros, respectivament.

El lliurament tindrà lloc el 30 de juny a La Ciba. Podeu consultar les bases completes de la convocatòria en aquest enllaç.

En l'edició del 2019, la guanyadora del premi va ser Cristina Fallarás pel reportatge Femenino funeral: el lamentable recuento de las mujeres asesinadas durante 2017, publicat a Público. El treball era un relat cronològic de tots els casos de dones assassinades a Espanya durant el 2017 a causa de violència masclista. Pel que fa a l’accèssit, va ser per al documental multimèdia Crossing the river. Mujeres africanas en lucha contra la mortalidad materna, que es va publicar a l’espai Planeta futuro de la web d’El País. El treball explicava les històries de tres dones de tres països africans que es dediquen a lluitar contra la mortalitat durant l’embaràs o el part.

stats