De dir que l'independentisme és un teatre a ser censurada per un mugró: 10 coses que (potser) no saps de Núria Roca
Ha passat de presentar 'realities' i 'talent shows' a ser la nova aposta dels matins de TV3. Repassem 10 aspectes de la seva trajectòria
BarcelonaSerà la nova cara de TV3 els matins de la pròxima temporada. Núria Roca, nascuda el 1978 a Montcada (València), presentarà el programa 'A tota pantalla', que substituirà 'Els matins' però que no estarà lligat a l'actualitat. La comunicadora valenciana, que ha presentat 'realities' i 'talent shows' com 'Factor X', codirigirà el magazín juntament amb Òscar Nogueira, director de l'exitós concurs 'Joc de cartes'.
Repassem 10 aspectes de la vida personal i professional de Núria Roca per conèixer una mica més la nova aposta de 'TV3'.
1. Afició taurina
El seu marit, Juan del Val, havia sigut periodista taurí i ella es declara aficionada als toros. La parella ha assistit a diverses corrides mediàtiques. De fet, en una tertúlia amb el torero José María Manzanares Roca va dir que "seria maco que hi hagués un programa sobre com viuen els toros al camp, perquè s'ha d'ajudar la gent a aficionar-s'hi" i va ressaltar l'atractiu de la figura del torero "pel seu valor, la seva estètica...". Per la seva banda, Juan del Val es defineix en el seu perfil de Twitter com a taurí, madridista i flamenc. A més, se'l coneix pel seu "anti-Instagram", que és com ell anomena la seva manera d'utilitzar aquesta xarxa "sense filtres" i publicant imatges "de veritat" com aquesta:
2. L'independentisme és "una interpretació digna d'un Oscar"
En el matinal que presenta juntament amb el seu marit a 'Melodia FM', va acusar Artur Mas i Francesc Homs de teatralitzar el moviment independentista i va assegurar que el 9-N havia sigut una farsa. Sobre Homs, va dir que "va fer un paper de Jesucrist Superstar camí de la creu creient-se el seu paper com si fos veritat. Perquè els independentistes representen el paper de víctimes amb una solvència digna d'un Oscar". "No hi ha res que els vagi millor als independentistes que mostrar-se com a perseguits per l'Estat opressor que pretén acabar amb ells. Una excusa que els serveix per a tot, fins i tot per negar el famós 3% que, embolicats amb la bandera independentista, acabaran dient que va ser un invent", va afegir.
D'altra banda, a l'editorial sobre la Diada publicat al seu blog, va dir que estava "trista" perquè veia en la manifestació independentista "un enfrontament" entre "dos bàndols", tot i que afegia que "entén el sentiment nacionalista català" i que votaria en una consulta legal. També explica que es va educar en "valencià, o català", que és la llengua amb què parla als seus fills.
3. Un mugró censurat per Instagram
Va publicar una fotografia a Instagram de l'ombra del seu perfil amb el tors despullat, en què es podia distingir el mugró. La xarxa social li va censurar la imatge per "normes comunitàries", la presentadora ho va denunciar i, finalment, Instagram va tornar a fer pública la foto.
4. Un blog dedicat a la seva filla
Escriu el popular blog Los Tacones de Olivia sobre moda i estils de vida, que porta el nom de la seva filla petita. També hi publica editorials sobre temes d'actualitat, alguns dels quals han creat polèmica, com ara una publicació en què criticava la presentadora de televisió Cristina Pedroche per "fomentar missatges de possessió" cap a la seva parella; o una altra, en què criticava l'exalcaldessa d'Alacant Sonia Castedo.
5. Multa de 15.000 euros per dir-li a l'exalcaldessa d'Alacant "xoriça, sense pal·liatius"
Un jutjat d'Alacant va sentenciar que Roca hauria de pagar 15.000 euros per haver insultat, en una publicació del seu blog, l'exalcaldessa d'Alacant Sonia Castedo, implicada en dos casos de corrupció. La comunicadora va presentar un recurs que l'Audiència Provincial d'Alacant va acceptar, però es va anul·lar, finalment, la sentència.
6. "La cara més picant de Núria Roca"
Així comença la sinopsi del seu llibre, 'Sexualmente', publicat el 2007. Es tracta d'una publicació eròtica que explica experiències sexuals basades en la vida de l'autora a través de diversos monòlegs i que porta un pròleg de Pablo Motos.
Roca també va ser consultora sexual al programa radiofònic 'No somos nadie' i va presentar, juntament amb Josep Llobató, dos programes especials sobre sexe sota el nom 'El sexómetro', a 'Cuatro'. A més del llibre 'Sexualmente', té quatre publicacions més sobre altres temàtiques.
7. De l'arquitectura a la televisió
Es va llicenciar en arquitectura tècnica a la Universitat Politècnica de València, però quan va acabar la carrera es va presentar a un càsting de Canal 9 i la van agafar, així que va decidir començar la seva carrera en el món televisiu.
8. Defensora de l'Escola Valenciana
Va apadrinar la campanya 'Matricula en futur, matricula en valencià' de l'Escola Valenciana, que vol fomentar l'educació en llengua valenciana. Roca va estudiar en aquesta llengua a l'escola La Masia de Museros, un centre cooperatiu catalanista que va ser dels primers a fer docència en llengua valenciana després de la República.
9. Onze programes en cinc anys
Va debutar a 'La sort de cara' de Canal 9 el 1994 i no trepitja la televisió catalana des que va acabar el programa 'Fem tele' el 2000. Des de llavors, ha passat pels principals canals de l'Estat: TVE, Telecinco, Antena 3, Divinity, La Sexta i Cuatro, fet que l'ha convertit en una cara coneguda a Espanya. Ha arribat a presentar onze programes en cinc anys; entre els més famosos hi ha 'Waku waku', 'La isla de los famosos' o 'Factor X'. També ha fet d'actriu en sèries com 'Javier ya no vive solo', 'Aída' i 'La que se avecina'. Actualment presenta 'Fantastic duo' a TVE i es fa càrrec del programa radiofònic 'Lo mejor que te puede pasar', a 'Melodia FM'.
10. En defensa de Pablo Motos
El presentador del programa 'El Hormiguero' va ser durament criticat per la seva actitud masclista arran d'una entrevista que va fer a les actrius de la sèrie 'Las chicas del cable'. Roca, que coneix Motos des de fa molts anys i que li va fer un petó a la boca quan va visitar el programa, l'ha defensat al·legant que "en aquesta societat, quan ens agafa per una cosa, som molt pesats". En una entrevista a 'Vanitatis', ha dit que "s'ha de parlar de les desigualtats entre homes i dones i del masclisme real que existeix, les diferències salarials i professionals, però deixar-nos de coses més sensacionalistes com aquestes".