EL RADAR
Mèdia 14/02/2015

Mor als 58 anys el columnista del ‘New York Times’ David Carr

A.c.r.
2 min
David Carr en un acte celebrat dijous, hores abans de morir.

BarcelonaEl columnista del New York Times David Carr va morir dijous a la nit, als 58 anys, a la seu del diari. “Carr s’ha desplomat a la redacció, on ha sigut trobat poc abans de les nou del vespre. Ha sigut traslladat a l’Hospital St. Luke’s-Roosevelt, on se l’ha declarat mort”, explicava ahir el diari, que no precisava les causes de la defunció. Nascut a Minneapolis el 8 de setembre del 1956, Carr era conegut especialment per la seva columna The media equation, un espai que apareixia cada dilluns a les pàgines de negocis del diari i en què escrivia sobre “els mitjans de comunicació i la seva intersecció amb els negocis, la cultura i el govern”, en paraules de la mateixa publicació. En el seu últim article, Carr sortia en defensa de Brian Williams, el presentador de la NBC que ha sigut suspès de sou i feina durant sis mesos per haver mentit sobre la seva cobertura de la Guerra de l’Iraq.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

“Era un dels periodistes més dotats que han treballat mai al New York Times. Combinava un talent formidable com a reporter amb un judici agut per convertir-se en un guia indispensable del món mediàtic modern. Però els seus amics al diari i més enllà el recordaran com un ésser humà únic, ple de vida i d’energia, divertit, lleial i encantador. Un talent insubstituïble que serà enyorat per tothom que treballa al New York Times i per tothom que el llegeix”, va dir en un comunicat el president i editor del rotatiu, Arthur Ochs Sulzberger jr.

Per la seva banda, el director del diari, Dean Baquet, el va definir com “el millor periodista sobre mitjans de comunicació de la seva generació, un home excepcional i divertit que s’havia convertit en un dels líders de la redacció”. “Era el nostre gran campió i la seva inacabable passió pel periodisme i per la veritat serà enyorada per la seva família del diari, pels lectors de tot el món i per la gent que estima el periodisme”, va afegir Baquet, segons recull el mateix diari.

Carr, que havia patit un limfoma, es va incorporar a la redacció del New York Times el 2002 com a reporter d’economia, després d’haver col·laborat amb publicacions com The Atlantic Monthly i New York Magazine i d’haver dirigit el Washington City Paper, una publicació especialitzada en oci i cultura de la capital dels Estats Units. Com explica el New York Times, l’any 2011 es va convertir en “la personificació” del diari gràcies al documental Page one: Inside the New York Times, que segueix el seu dia a dia laboral per retratar el funcionament de la redacció.

Durant els anys 80 Carr va lluitar contra una addicció a la cocaïna, una experiència que queda recollida al seu llibre The night of the gun, publicat el 2008. L’obra és una investigació periodística sobre el seu propi passat en què l’autor, conscient que els seus records sobre aquell període no són prou fiables, recorre als testimonis de persones amb qui havia tingut relació per poder reconstruir la seva pròpia història.

stats