Netflix acomiada un treballador per haver filtrat documents interns
Un monòleg de Dave Chapelle considerat trànsfob, l'origen de la polèmica
BarcelonaL'especial de comèdia de Dave Chapelle ha indignat el col·lectiu LGTBIQ+ per la presència d'alguns acudits sobre les persones transsexuals. El malestar també es va estendre entre alguns treballadors, que van filtrar a l'agència Bloomberg documents interns on es feia palès que el programa havia costat 24,1 milions de dòlars i que el seu "valor d'impacte" –la mesura amb què la companyia avalua l'èxit d'una aposta– havia quedat per sota. Les dades incloïen el preu d'altres sèries, com El juego del calamar, que va costar menys (21,4 milions de dòlars) i s'ha convertit en el títol més popular de la plataforma.
"Entenem que aquest treballador va actuar motivada per la decepció envers Netflix, però mantenir una cultura de confiança i transparència és essencial en la nostra empresa", declarava un portaveu de la companyia a l'hora de defensar l'acomiadament. La persona acomiadada, que està en estat de gestació, ha esperonat els treballadors trans i els qui simpatitzen amb el col·lectiu que facin vaga en protesta. Però Netflix ha reiterat el suport al monòleg i, en diverses notes internes, el codirector general, Ted Sarandos, defensava la decisió de publicar el polèmic xou. La plataforma també ha suspès un treballador trans que va criticar l'especial, tot i que després es va fer enrere en la mesura disciplinària. Un miler de treballadors, aparentment, secundaran una vaga virtual el 20 d'octubre.
"Ei, Ted Sarandos! Un missatge breu per dir-te que preferiria que deixessis el meu nom a banda en el teu embolic", escrivia la monologuista lesbiana Hanna Gadsby, que es va fer popular precisament gràcies a Netflix. "Ara he d'entomar encara més odi i ira dels fans de Dave Chappelle que m'ataquen cada cop que en Dave rep 20 milions de dòlars per processar la seva visió emocionalment atordida del món. A mi no em vas pagar prou per haver de suportar el món real i la colla de gossos desbocats que esperonen l'odi i dels quals rebutges l'existència. A la merda tu i el teu culte a l'algoritme. Jo faig merda amb més substància que tot tu: és un acudit! I segur que no trepitja cap línia vermella, perquè has dit al món que no n'hi ha, de línies vermelles".