07/07/2024

'El Mundo' homenatja els quatre fiscals del Procés

2 min
Una de les fiscals del Procés, Consuelo Madrigal, arribant a la Junta de Fiscals de Sala

BarcelonaEls quatre fiscals del Procés, altrament dits quatre genets de l'Apocalipsi, reben aquest diumenge l'escalf i l'homenatge del diari El Mundo després que se sentissin reivindicats per la negativa del Suprem a amnistiar els líders independentistes. Javier Zaragoza, Consuelo Madrigal, Fidel Cadena i Javier Moreno apareixen radiants en una fotografia que il·lustra la peça d'Ángela Martialay i que porta per títol: "La victòria moral dels quatre fiscals impertorbables de l'1-O: «Hem defensat la democràcia»".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Algunes de les frases que es diuen no les pronuncien ells directament sinó a través de "fonts pròximes" perquè no els puguin acusar de res. Allà es regalen frases d'aquest tenor: "És la causa més important de la història d'Espanya", "És un cas en què estàvem defensant la democràcia" davant un projecte "insolidari" i "supremacista".

Aquest equip de quatre fiscals és descrit a la peça com una mena de Quatre Fantàstics per un fiscal de sala que també parla des de l'anonimat. Atenció: "Zaragoza és la força; Madrigal, la determinació; Moreno és l'analític, i Cadena, el gran teòric".

El que no explica la peça és que aquests quatre fiscals van mantenir fins a l'últim moment que el que havia passat a Catalunya era una "rebel·lió" i no una "sedició" i que, per tant, les penes havien de ser molt més altes. Ara s'acontenten amb el fet que no se'ls apliqui l'amnistia i es presenten davant l'opinió pública conservadora i el deep state que tan bé representen com una mena d'herois de la pàtria que es van enfrontar no només als malignes independentistes sinó al govern de Pedro Sánchez i els seus esbirros com el fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz. Segur que guarden l'exemplar del diari d'aquest diumenge com un tresor.

stats