Mèdia 21/07/2013

Mor John Casablancas, fundador de l'agència de models Elite

Ha perdut la batalla contra el càncer i ha mort a la seva casa de Rio de Janeiro, al Brasil

Efe
1 min

Rio de JaneiroEl nord-americà John Casablancas, fundador de la prestigiosa agència de models novaiorquesa Elite Models, ha mort avui a Rio de Janeiro als 70 anys, després de perdre la lluita contra un càncer, segons ha informat la seva família. "Se n'ha anat avui un amic, un amor, un pare", ha publicat en el seu perfil de Twitter Fernando Augusto Casablancas, un dels cinc fills de l'empresari, que ha afegit que "el món ha perdut avui un batallador, però el paradís guanya un àngel més. T'estimo, pare John. Estaràs sempre amb mi".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Casablancas, un dels grans noms de la moda i descobridor de 'tops' com la brasilera Gisele Bündchen i la nord-americana Cindy Crawford, ha mort a casa i el seu cadàver serà incinerat al Memorial do Carmo de Rio de Janeiro, al Brasil.

Fill d'espanyols, Casablancas va fundar en la dècada dels setanta la casa Elite Models, la qual va dirigir entre els anys 1972 i 2000. Per la seva agència van passar al començament de les seves carreres, a més de Crawford i Bündchen, altres models com l'alemanya Claudia Schiffer, la britànica Naomi Campbell, la brasilera Alessandra Ambrosio i la canadenca Linda Evangelista.

Bündchen, que precisament compleix avui 33 anys, va ser esmentada per Casablancas en el llibre 'Vida Modelo' (2008), en el qual l'empresari va qüestionar la sortida de la brasilera de la seva agència, després que ella comencés a guanyar fama en les passarel·les mundials, en una actitud, segons ell, de "crueltat" i "avarícia".

L'agent, que va viure durant molts anys a Suïssa, era pare de Julian Casablancas, vocalista de la banda The Strokes, i des de feia vint anys estava casat amb la model brasilera Aline Casablancas.

stats