Televisió

Mor el músic i compositor El Reverendo, company artísitic d'El Gran Wyoming

Tenia 57 anys i s'havia donat a conèixer especialment en el programa 'Caiga quien caiga'

Ángel Muñoz Alonso, El Reverendo
Efe
07/09/2012
2 min

MadridEl músic i compositor madrileny Ángel Muñoz Alonso, conegut artísticament com a Maestro Reverendo i que durant més de vint anys va ser company del xouman José Miguel Monzón, El Gran Wyoming, ha mort aquest divendres al matí als 57 anys, segons fonts properes a l'artista.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tot i que la seva faceta més coneguda ha estat la de posar la banda sonora a les actuacions d'El Gran Wyoming, El Reverendo va ser també arranjador, compositor i músic d'estudi per a nombrosos grups i cantants –Miguel Ríos, Siniestro Total o Los Ronaldos– i va escriure bandes sonores per a cinema i televisió, com les de 'Sé infiel y no mires con quien', 'La mujer de tu vida', 'Un paraguas para tres'.

Els seus inicis van ser amb el grup Desmadre 75, que va fer popular el tema 'Saca el güisqui Cheli, i al costat de Wyoming va formar part també del grup Paracelso, amb què el 1978 i el 1979 va guanyar les dues primeres edicions dels premis Rock Villa de Madrid amb 'El rock del trapichero'. Allà va començar el tàndem Wyoming-Reverendo, que va tenir un trajecte de més de vint anys recorrent locals d'arreu de l'Estat i en diversos canals de televisió.

Amb el programa 'Caiga quien caiga', que va aguantar més de sis anys en antena, va convertir-se en un rostre popular de la televisió, però abans ja havia acompanyat Wyoming a 'El peor programa de la semana' i 'La azotea de Wyoming'. Des de l'any 2003, però, s'havia retirat a Galícia i vivia allunyat de la vida pública.

Pianista virtuós, devot de Hammond, El Reverendo dominava tots els gèneres, des de la música contemporània fins al jazz o el rock. Segons recorden les fonts en una nota, "la seva llarga trajectòria no li va impedir continuar sent un músic de minories, dels pocs que s'han pogut permetre el luxe de mantenir-se al marge del pur mercat".

stats