Periodisme

Mor als 79 anys Enric Sopena, exdirector de RTVE a Catalunya

El periodista va ser el fundador d''El Plural'

ARA
2 min
Enric Sopena en una imatge d'arxiu

El periodista barceloní Enric Sopena ha mort avui a l'edat de 79 anys, segons ha informat El Plural, mitjà que va fundar i del qual va ser director fins al 2017. El periodista, que patia Alzheimer des de feia temps, va començar la seva carrera als anys 60 i va treballar tant en premsa com en ràdio i televisió.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La seva trajectòria professional va començar a la Cadena SER, però dos dels mitjans amb què va estar més vinculat van ser La Vanguardia, diari del qual va ser redactor fins al 1974, i RTVE. A la corporació espanyola de mitjans va desenvolupar diverses tasques: va ser cap d'informatius de TVE, director de Ràdio Nacional d'Espanya i director de RTVE a Catalunya. Durant aquesta etapa va participar activament en l'elaboració del dispositiu informatiu dels Jocs Olímpics del 1992. Va ser, a més, un dels directors executius per a l'emissió única en català de l'esdeveniment a Canal Olímpic, fruit de l'acord entre RTVE i TV3. També va dirigir Com Ràdio. Durant part de la seva carrera va esdevenir un prolífic columnista i analista polític. L'any 2005 va fundar el mitjà digital El Plural, que va dirigir fins al 2017, quan va passar el relleu per motius de salut a Angélica Rubio.

Una de les primeres persones a lamentar la mort de Sopena ha estat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha publicat un tuit amb el qual ha donat el condol a la família del periodista. "Ofici i honestedat. Enric Sopena va ser un periodista valent i un home compromès. Ens deixa després de conrear la seva amistat amb tots els que el vam estimar. Una abraçada molt forta a la Margarita, la seva família, els seus companys i amics", deia el missatge de Sánchez.

stats