Mèdia01/05/2022

Més llum a la foscor: 'Crims' torna amb set nous casos

El programa de TV3 estrena nova temporada aquest dilluns a l'espera que la cadena confirmi la seva renovació

BarcelonaDesprés de posar llum a la foscor al crim de la Guàrdia Urbana, Carles Porta torna a TV3 amb una nova temporada de Crims amb el programa ja consolidat com la locomotora de la cadena pública. La nova tanda de capítols, que s’estrena aquest dilluns a les 22.05 hores, arrenca amb el cas Kevin, el relat del segrest l’any 2012 d’un nen que llavors tenia 11 anys.

Inscriu-te a la newsletter La meva reina JaneTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La història del Kevin comença el 25 de setembre del 2012, quan la seva mare, Ana María Aguirre, havia quedat amb un contacte del seu marit, Sandra Vives, que li havia d’aconseguir els papers de residència espanyola d’amagat tant per a ella com per al seu fill. Es van trobar en una benzinera de la Zona Franca i, un cop allà, mare i fill van pujar al cotxe de la dona, que els va portar a un descampat de Gavà. Allà van aparèixer uns encaputxats que van segrestar el nen, pel qual van demanar un rescat de cinc milions d’euros, els diners que, asseguraven, devia el pare del Kevin a una gent de Colòmbia.

Cargando
No hay anuncios

Tot i que el Kevin ara és una persona adulta, en el moment del seu segrest era menor d'edat i això obliga a ser especialment curós a l'hora de tractar el cas, un principi que Porta assegura que sempre està present en el programa. "Nosaltres sempre intentem ser delicats i crec que ho aconseguim, perquè si no no seríem tan transversals, ni la gent tindria tanta proximitat amb nosaltres. Tampoc aconseguiríem la col·laboració de les víctimes i les famílies, amb les quals parlem. Algunes hi participen, d'altres no, però totes saben què farem i amb totes tenim una comunicació directa", remarca Porta, que defensa que el programa "treballa amb un respecte absolut cap a les víctimes". Durant l'emissió de la temporada passada, un familiar d'una víctima d'un cas que el programa s'estava plantejant tractar es va queixar que no se'ls havia demanat permís. Finalment, el cas va ser descartat per la productora.

La nova temporada comptarà amb vuit episodis, dels quals dos estaran dedicats a un mateix cas, el de la iaia Anita, que compta amb guió d'Anna Punsí, la periodista de successos coneguda per la seva dilatada trajectòria a la Cadena SER que a mitjans del 2021 va deixar la ràdio per incorporar-se a l'equip de Crims. Per a Porta, aquest cas serà un dels que més impacte generaran aquesta temporada. "Tenim personatges molt potents que han costat molt de convèncer. Quan la gent t'entrega la seva història, és molt d'agrair", diu. Entre els crims que s'explicaran aquesta temporada també hi ha el cas de la noia de Portbou, un cas que en aparença semblava un suïcidi, i el de Sonia Rescalvo, la noia trans que va morir després de rebre una pallissa al Parc de la Ciutadella.

Cargando
No hay anuncios

La continuïtat de 'Crims', a l'espera de la nova direcció de TV3

Amb Crims posicionat com un dels vaixells insígnia de TV3, no sembla que el final del programa estigui a prop. Tot i així, Porta assegura que la continuïtat del programa a la televisió pública està supeditada a la nova direcció de la cadena, que s'ha triar aviat a través d'un concurs públic. "Estem pendents que TV3 s'assegui, aclareixi què passa amb la Corporació i la direcció de TV3 i puguem parlar de futur. Nosaltres sabem que l'equip directiu d'ara està molt a favor de Crims i notem aquesta companyia, però això s'ha de concretar amb fets i contractes amb els quals ens sentim satisfets", reflexiona Porta, que remarca que "el preu real de Crims seria el doble" del que estan cobrant.

Cargando
No hay anuncios

L'èxit de Crims no ha passat desapercebut fora de Catalunya –la seva versió radiofònica va rebre l'Ondas al millor programa de ràdio el 2021– i Porta assegura que han rebut propostes d'Amazon, Movistar+ (que ja ofereix la versió en castellà del programa) i altres plataformes. "Som tremendament conscients que el que passa a Catalunya és un fenomen fantàstic i volem continuar aquí, però ho hem de fer possible entre tots. TV3 i la CCMA tenen molt a dir, i volem que ho diguin a favor", remarca. "El nostre contacte amb la direcció de TV3 és molt positiu, però no s'està traduint en fets. És evident que la situació política de la corporació requereix paciència. En tindrem una miqueta però no molta, perquè si volem un Crims per a l'any vinent l'hem de començar a tancar", remata.

"Crims és artesania pura i, a més, tractem amb persones vives i entorns molt delicats. El programa requereix una delicadesa i una dedicació que no podem industrialitzar i que fa que no puguem pensar més enllà de la temporada en la qual estem treballant", argumenta Porta.