Guardons
Mèdia 01/07/2022

Lluís Permanyer guanya el Premio Nacional de periodisme cultural

El periodista ha dedicat tota la seva trajectòria a explicar els moviments artístics i la història de Barcelona

1 min
Lluís Permanyer

BarcelonaLluís Permanyer ha estat reconegut amb el Premio Nacional de periodisme cultural per "la seva extraordinària trajectòria de més sis dècades de periodisme històric, artístic, cultural i ciutadà, en castellà i català, en premsa, ràdio i televisió", segons ha anunciat el ministeri de Cultura i Esports. En edicions anteriors, aquest guardó, dotat amb 20.000 euros, ha recaigut en periodistes com Sergio Vila-Sanjuán o Guillermo Busutil.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Nascut a Barcelona l'any 1939, Permanyer és llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona i titulat en periodisme per l'Escola Oficial de Periodisme. Va començar la seva trajectòria a la revista Destino, on va donar a conèixer el qüestionari Proust com a format d'entrevista i l'any 1966 es va incorporar a la redacció de La Vanguardia. Ha dedicat tota la seva vida professional al periodisme cultural, especialment als moviments artístics i a la història de Barcelona. Ha publicat nombrosos llibres –sobre pintors com Joan Miró i Antoni Tàpies o poetes com Josep Maria de Segarra i Joan Brossa– i ha dirigit i presentat programes monogràfics a TV3.

El Premio Nacional de periodisme cultural se suma als altres guardons que ja té Permanyer, com el Premi Nacional de periodisme, que se li va concedir el 2008, o el Ciutat de Barcelona, que va rebre l'any 1987.

stats