De llegir llibres per a cecs a dir que la independència és supervivència: 10 coses que (potser) no saps de Sílvia Bel

L'actriu que va col·laborar a 'Infidels', 'Ventdelplà' i 'El cor de la ciutat' tornarà a la sobretaula de TV3 amb la nova sèrie 'Com si fos ahir'

Sílvia Bel
Ara
26/06/2017
3 min

BarcelonaÉs una de les cares conegudes que s'infiltraran a través de la pantalla a les sobretaules de les cases catalanes la pròxima temporada. Tal com va avançar l'ARA, Sílvia Bel serà una de les protagonistes de la nova sèrie de TV3, 'Com si fos ahir', que substituirà 'La Riera' i s'emetrà a partir del setembre. L'actriu, nascuda a Barcelona el 1970 i vinculada a Molins de Rei, ja és coneguda pels seus papers al teatre i a les sèries 'Infidels', 'Ventdelplà' i 'El cor de la ciutat', però val la pena fer un repàs a la seva trajectòria personal i professional per conèixer 10 aspectes curiosos de la vida de l'actriu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

1. Miquel Martí i Pol en homenatge a Muriel Casals

En l'acte d'homenatge a Muriel Casals que va presentar, va recitar el poema 'Lletra a Dolors', de Miquel Martí i Pol. Un any després, en el memorial de la seva mort, va interpretar la cançó 'Vida' juntament amb Lluís Llach.

2. "La independència es una qüestió de dignitat, fins de supervivència"

Va fer aquestes declaracions en una entrevista a Vilaweb i s'ha posicionat com una de les cares mediàtiques pel referèndum. Va formar part de la llista de membres de la societat civil per JxSí, ha estat vinculada a actes de l'ANC i Òmnium cultural i en va dirigir un en què va fer una interpretació emotiva del poema 'Ara mateix', juntament amb Cesk Freixas i Lluís Llach

També va col·laborar a la campanya 'Don't vote' de la plataforma 'Barcelona decideix' per demanar el vot per a la consulta popular que es va fer el 10 d'abril del 2011.

3. Debut cinematogràfic amb la seva exparella Karra Elejalde

Al cinema es va estrena amb la pel·lícula 'Año mariano', que va rodar juntament amb l'actor i director Karra Elejalde, amb qui es va casar i va tenir una filla.

4. Una Colometa que viu a la plaça del Diamant

El personatge estrella de Mercè Rodoreda és un dels que més han marcat la seva trajectòria teatral. El va interpretar de la mà de Josep Maria Benet i Jornet al TNC l'any 2007 amb motiu de l'Any Rodoreda. Actualment, l'actriu viu a l'emblemàtica plaça i veu l'escultura de la Colometa des del balcó, segons ha dit en una entrevista a 'Catorze.cat'

5. Llegir llibres per a cecs per "guanyar-se uns quartos"

Quan va començar, llegia llibres per a cecs i els enregistrava en cassets per a l'ONCE. Segons va dir en un article a l'ARA en què recomanava la lectura de Plaute, era una manera de guanyar uns diners per a les seves despeses.

6. Un videoclip de Manolo García

Va protagonitzar el videoclip 'Un giro teatral', de Manolo García. El director del videoclip, Joan Riedweb, va dir que l'actriu li havia "manifestat la seva debilitat per la música" del cantant "durant el rodatge de la seva primera pel·lícula, 'Xtrems'"

7. Un cant pels refugiats

Va col·laborar al concert pels refugiats al Palau Sant Jordi, organitzat per la campanya 'Casa nostra, casa vostra' sota el lema #volemacollir. Juntament amb Elena Gadel i Lluís Llach, va interpretar l'emotiva cançó 'Corrandes d'exili'.

8. Amb el cau a la vall de Boí, l'estiu de la seva vida

Entre els seus records d'estiu hi ha un viatge pel mar de Grècia amb Lluís Llach o una estada a l'illa italiana de Stromboli, però "l'estiu de la seva vida" que va escollir per explicar a l'ARA és l'excursió del cau que va fer quan tenia 15 o 16 anys a la vall de Boí. "Durant 10 o 15 dies vam caminar de Salardú a Boí, per tota la vall de Boí, que és un dels llocs més macos i paradisíacs de Catalunya, un dels pocs llocs on encara et pots escapar", va dir l'actriu. De fet, hi ha tornat fa poc amb l'esportista i amiga seva, Núria Picas

9. Una adolescent "gamberra"

D'adolescent agafava la moto amb els amics i anava a robar pomes als pagesos. Així ho explica a l'entrevista de la revista 'Catorze', en què diu que passar d'una escola cooperativa familiar a un institut públic amb moltes línies va fer que es tornés una mica rebel, encara que ben aviat va tenir clar que s'havia de centrar per anar a l'Institut del Teatre i fer realitat la seva vocació: ser actriu.

10. Mai no és tard per estudiar filosofia

S'ha matriculat d'un parell d'assignatures de filosofia, que és el que li hauria agradat estudiar si no s'hagués dedicat a la interpretació, però no sap si podrà continuar quan la seva filla comenci la carrera, perquè troba que és una despesa econòmica exagerada. Li agrada molt la literatura, però també el cinema: en una entrevista al programa 'Ànima', de TV3, va destacar com algunes de les seves preferides 'Pa negre' i 'Blau', de Krzysztof Kieslowski

stats